En halv million skiftet mobilselskap

Siden myndighetene åpnet for å skifte operatør uten å miste mobiltelefonnummeret 1. desember 2001, har 1.654.045 mobiltelefonnummer blitt portert fra en operatør til en annen. Dette betyr selvsagt ikke at det er 1,6 millioner mennesker som har skiftet operatør. Noen har i løpet av denne tiden skiftet flere ganger, og andre ikke i det hele tatt.
 
Ett av de interessante poengene PT har merket seg med statistikken, er at nummerporteringen ser ut til å ha stabilisert seg. I desember 2005 var det 43.000 som skiftet operatør, og gjennomsnittet er på 41.300 som hver måned hopper fra en operatør til en annen.

November 2005 var måneden da troløsheten overfor sin mobiloperatør var hittil sterkest. Da byttet 57.000 kunder over til en konkurrent.

Konkurransen virker
Post- og teletilsynet tror sin egen nettside www.telepriser.no er en årsak til at så mange bytter nummer. Etter at siden kom i drift i august 2002 har de 50.000 unike brukere hver måned. Sidene sammenlikner telepriser fra ulike selskaper, blant annet mobilselskapene.

Årsaken til at myndighetene ønsket å innføre nummerportabilitet var ønsket om å få sterkere konkurranse i mobilmarkedet. Oppsummeringen er at nummerporteringen har fått den ønskede effekten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen