TEST: En gedigen skuffelse
Test

En gedigen skuffelse

Testresultater

Samsung SGH X160

Positive ting Billig, Sprekt design, Gode taster
Negative ting Dårlig lyd, Tregt operativsystem, Dårlig skjerm
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 2
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung SGH X160

Positive ting Billig, Sprekt design, Gode taster
Negative ting Dårlig lyd, Tregt operativsystem, Dårlig skjerm
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 2
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 2
Design
Design score : 4
Vi mobiljournalister har en egen evne til å se oss blinde på alskens tekniske funksjoner. Det kan fort virke som at vårt inntrykk av mobilen øker proporsjonalt med antall megapiksler eller megabyte.

Selvsagt kan vi avkrefte dette umiddelbart. Vi setter like stor pris på en mobiltelefon uten nymotens teknologi, såfremt den er ordentlig gjennomført. Her bommer beklageligvis Samsung X160 totalt.

Perfekt designRiktignok er førsteinntrykket av denne mobiltelefonen meget bra. Foldemobilen både ser bra ut og har en behagelig størrelse. Dimensjonene er på minimale 87 x 44 x 20 mm, mens vekten ligger på 77 gram.

Den åpnes og lukkes enkelt, samt har en fin finish. Ser man på tastene er også disse gode. Størrelse og respons er helt perfekt til å sende en masse tekstmeldinger, noe som tross alt er en av de viktigste bruksområdene til en basistelefon.

Totalt sett må vi si at designet på Samsung X160 er helt perfekt. I hvert fall når vi ser på mobilens eksteriør. Problemene dukker først opp når man tar en titt på det som ligger på innsiden.

Mangler altFor det første er det en total mangel på alt som heter rask dataoverføring. Telefonen støtter hverken høyhastighetsteknologier som EDGE, 3G eller Wi-Fi (trådløst nett). Dette er for så vidt greit, siden dette er teknologier som har mer for seg i avanserte mobiler.

Mangelen på støtte for både USB-tilkobling, infrarød overføring eller Bluetooth gjør synkronisering med PC-en umulig. Men vi ser gjennom fingrene med dette også vi, selv om vi burde ha infrarød overføring som et minstekrav.

At den også mangler kamera, mediespiller og radio er igjen greit, men når Samsung også har unnlatt å gi denne mobilen trebåndsstøtte får vi nok. Vi krever støtte for det ”amerikanske” GSM 1900-nettet i 2007.

Tregt systemVidere er skjermen et heller sørgelig kapittel. Oppløsningen er på 128 x 160 punkter og kan vise over 65 000 farger, noe som egentlig ikke er så dårlig. Problemet er at skjermtypen som er brukt er mer enn utdatert og fører til både blasse farger og dårlig kontrast.

Dette fører igjen til at operativsystemet blir enda dårligere enn det egentlig er. Systemet er egentlig ganske bra, med basisfunksjoner som kalender, kalkulator og alarm. Telefonen sliter imidlertid med en viss treghet i systemet.

Prøver man å sende meldinger merker man dette til gangs. Det virker som om telefonen ligger flere sekunder etter fingrene, noe som blir et stort irritasjonsmoment når man skriver mer enn en melding i døgnet. Ytelsen ødelegger totalt for de gode tastene til telefonen.

En telefon som X160, uten tekniske krumspring, bør ha ytelse helt i toppen av klassen. Men denne mobilen faller helt igjennom.

Ikke basistelefonRiktignok fører mangelen på teknologi og den svake skjermen til at batteriet er ganske bra. Vi måtte lade telefon på nytt etter to døgn med aktiv bruk, noe som er langt bedre batterilevetid enn det Samsung selv hevder.

Telefonens største problem ligger i talekvaliteten. Ikke engang dette har Samsung klart å gjøre ordentlig på X160. Både på vår og mottakers side opplevdes talekvaliteten som dårlig.

Kun som smykke
Samsung X160 er en av de rimeligste mobilene på markedet om dagen. Prisen ligger i underkant av syv hundre kroner og til en slik pris kan vi ikke kreve særlig mer funksjonalitet enn samtale og meldinger.

Når telefonen bommer totalt på begge disse områdene sier det seg selv at man bør hoppe glatt over denne mobilen. Samsung X160 egner seg ikke til særlig annet enn som et relativt pent smykke på stuebordet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen