En femmer per megabyte

Mobilselskapet One call melder at det godt og vel halverer prisen på datatrafikk.

Med virkning fra 1. august vil den nye dataprisen være fem kroner per megabyte (MB), mot dagens pris på 10,50 kroner. Prisen er den samme uansett abonnement.

Prisledende

Dermed er det mye som tyder på at lavprisaktøren har plassert seg helt i front også hva gjelder prisen for datatrafikk på mobilen.

– Så vidt vi kan forstå er dette Norges beste pris på datatrafikk, sier markedsdirektør Thomas Sandaker i One call til Mobilen.no.

Mye tyder på at Sandaker har helt rett i sin vurdering, i hvert fall om vi ser på standardprisene isolert sett.

I en pristest gjennomført av forbruker.no i mars, var det nemlig mobilselskapet Talkmore som stakk seg ut som den billigste på datatrafikk. De toppet da lavprislisten med en pris på 7,50 kroner per MB.

Billigere pakkeløsninger

Ved et visst forbruk kan det likevel lønne seg å gå for andre prisløsninger enn den lave og oversiktlige prisen fra One call. Er du Telenor-kunde kan du for eksempel surfe så mye du vil på wap for ti kroner dagen, eller du kan slå til på en makspris av 50 kroner døgnet dersom du bruker mobilen som modem for pc-en din.

På tilsvarende vis skiller også Netcom mellom datatrafikk på mobilen og bruk av mobilen som pc-kompanjong. Dette skillet er godt egnet til å forvirre kundene, noe ikke minst Telenor har måttet tåle mye kritikk for.

One call på topp

Hvis vi gløtter innom de mest kjente teleselskapene, lukker øynene for kreative prismodeller og bare henter ut de laveste dataprisene de har å by på, får vi en liste som ser slik ut (alle priser er per MB):
  • One call: 5 kroner.
  • Talkmore: 7,50 kroner.
  • Tele2: 9,30 kroner ¹.
  • Ipea: 12 kroner.
  • Chess: 14 kroner.
  • Nutel: 15 kroner.
  • Telenor: 20 kroner.
  • Netcom: 20 kroner.
¹ Prisen gjelder kun ved et forbruk på 20 MB eller mer per måned.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen