Én av to kjøper mobil uten kamera

Alternativ tekst mangler

Her i Norge er mobiltelefoner uten kamera et sjeldent syn. Men det er ikke slik over hele verden, viser ferske tall fra analysebyrået Gartner.

Gartner har samlet sammen tall for salget av kameramobiler verden over. Til sammen vil salget av kameramobiler nå 460 millioner telefoner i løpet av dette året. Til sammenlikning forventer analytikerne at det vil selges til sammen én millard mobiltelefoner i verden i 2006. I 2010 vil salgstallene for kameramobiler nå én milliard telefoner.

Mens kameramobiler nærmest er en selvfølge her i landet, er situasjonen en ganske annen i andre verdensdeler. For eksempel vil det kun bli solgt drøyt 14 millioner kameramobiler i Midtøsten, og knappe 16 millioner mobiltelefoner med kamera i Afrika.

Vest-Europa på topp
Vest-Europa er den verdensdelen med høyest salgstall for kameramobiler i år, nemlig nesten 123 millioner telefoner. På andreplass kommer Nord-Amerika, med 106,8 millioner kameramobiler.

Til tross for at mange av de asiatiske landene er foregangsland når det gjelder mobilteknologi, ligger verdensdelen på tredjeplass, med 106,7 millioner kameramobiler solgt i løpet av 2006.

I tillegg mener Gartner at det vil selges rundt 26 millioner kameratelefoner i Øst-Europa og 23 millioner i Latin-Amerika.

Gartner spår imidlertid at dette forholdet vil endre seg drastisk frem mot 2010. Da regner selskapet med at det vil selges 400 millioner kameramobiler i Asia, mot 167 millioner slike mobiler i Europa.

Stagnerer i Japan
Japan har, som det mobilgale landet det er, fått en helt egen kategori i Gartners nye rapport. I løpet av 2006 vil det bli solgt 45 millioner kameramobiler i landet, og i løpet av neste år vil 95 prosent av alle mobiltelefoner i Japan ha kamera. Men deretter vil salget av kameratelefoner stagnere, og gå ned en halv prosent mot 2010, spår Gartner.

Gartner mener også at mobilprodusentenes jag etter megapiksler vil fortsette.

- Kundenes oppfattelse av at høyere antall piksler betyr bedre kvalitet vil gjøre sitt til at mobilprodusenene fortsetter å øke pikselantallet, sier Gartners Carolina Milanesi i sammenheng med selskapets nye analyser.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen