En av to i verden har mobil

Ifølge rapporten som er utarbeidet av FNs byrå for kommunikasjonsteknologi, kalt International Telecommunication Union (ITU), eier nå halvparten av verdens befolkning en mobiltelefon. I tillegg kommer det fram av rapporten at to tredjedeler av mobilbrukerne bor i utviklingsland.
 
- Dette er en positiv trend som antyder at utviklingslandene har hentet igjen litt av forspranget, heter det i rapporten fra ITU.
 
Stor økning
Fra 2005 til 2007 var det en økning på 39 prosent i antall afrikanske mobilbrukere, og en økning i antall brukere på 28 prosent i Asia. Til sammenligning var steg antall mobilbrukere på verdensbasis med 22 prosent.
 
Ifølge The Daily Telegraph fikk India og Kina henholdsvis 154 millioner og 143 millioner nye mobilbrukere i den aktuelle perioden.
 
Kutter ut fasttelefon
Rapporten viser at verdens befolkning i stor grad bytter ut fasttelefon med mobiltelefon. Særlig afrikanere foretrekker mobilen, ettersom 90 prosent av alle telefonabonnement i Afrika er mobilabonnement.
 
Fasttelefoni har imidlertid stagnert over hele verden og har hatt under ett prosents vekst mellom 2005 og 2007, ifølge rapporten. Det betyr at under 20 prosent på verdensbasis har fasttelefon.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen