En av to dropper mobilkamera

En av to dropper mobilkamera

I Norge har så godt som alle kamera på mobilen, men det er slett ikke tilfelle overalt. Nye tall fra analyseselskapet Gartner viser at bare en av to mobiltelefoner som blir solgt på verdensbasis har kamera.

- Forbrukere forventer at nye mobiltelefoner har kamera, uansett om de er interesserte i kameraet eller ikke, sier Carolina Milanesi i Gartner.

Vil øke
Milanesi tror at den bedrede kvaliteten på bilder gjør at flere og flere laster opp bilder på PCen, printer dem ut eller legger ut bilder på bloggen sin direkte fra mobilen.

Gartner tror at over 80 prosent av alle mobiltelefoner vil ha kamera innen 2010 dersom trenden fortsetter som den har gjort de siste årene.

Flere piksler
Det har ikke tatt lang tid fra de første mobilkameraene med 0,3 til dagens 2, 3 og 5 megapikslers oppløsning, og analyseselskapet tror at pikselracet bare vil fortsette i årene som kommer.

- Forbrukere tror at høyere antall piksler gir bedre bilder, og dette vil gjøre at mobilprodusentene vil fortsette å øke oppløsningen, sier Milanesi ifølge CellularNews.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen