Én av ti nordmenn har ikke mobil

Alternativ tekst mangler

I går la Post- og teletilsynet frem statistikk om det norske telemarkedet på en pressekonferanse. Og tilsynets sjef, Willy Jensen, kunne vise frem litt annerledes tall enn du kanskje er blitt vant til å lese om i mediene.

Det er allment kjent at Norge er ett av de landene som har en mobiltetthet på over 100 prosent, noe som betyr at det finnes minst ett mobilabonnement per person her i landet. Men skal vi tro de ferske tallene fra Post- og teletilsynet, er ikke den norske mobiltettheten på mer enn 91 prosent.

Årsaken til de nye tallene er at Post- og teletilsynet har trukket fra såkalte maskin til maskin-abonnementer. Dette er abonnementer som for eksempel kun er knyttet opp til en alarm. I tillegg har man ikke regnet med alle abonnementene som tilhører én og samme person, skriver Dagens IT.

Jensen mener at det fortsatt er muligheter for å tjene nye penger i det norske telemarkedet.

- Ni prosent har ikke mobil
- Vi ser nå at den faktiske mobilpenetrasjonen er 91 prosent. Det betyr ni prosent av alle nordmenn ikke har mobiltelefon, og dette er en mulighet for tilbyderne, sa Jensen i følge Dagens IT.

Fra tallene Post- og Teletilsynet presenterte kommer det i tillegg frem at den gjennomsnittlige mobilbruker sendte 88 SMS per måned i første halvår av 2006. Til sammenlikning sendte vi 82 SMS i måneden i samme periode i 2005.

Én tredel via mobilnett
Post- og teletilsynets ferske tall viser at bare én tredel av all den norske teletrafikken i dag går over mobilnettene.

- Det betyr at det i det norske markedet fortsatt er potensial for mobilvekst, fortalte Jensen.

Han har også et lite spark til mobiloperatørene. - Jeg har forsøkt å hevde at dersom mobilprisene går ned så går aktiviteten går opp, men fånyttes, sa han.

(Kilder: DagensIT, Post- og teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen