Én av syv blir ødelagt

De fleste av oss har, siden mobiltelefonen ble allemannseie på 90-tallet, eid mer enn én mobiltelefon.

Mange av oss begynte med en Nokia 5110, et telefon som fortsatt huskes for sin utholdenhet. Med 5110 kunne du både prate i telefonen og banke kjøttet til middagen uten at den tok særlig skade av det.

Slik er det ikke med dagens mobiltelefoner. Magasinet Which har gjennomført en undersøkelse som viser at hver syvende mobiltelefon i dag blir ødelagt eller får store problemer innen første leveår.

Og du trodde kanskje den største produsenten, Nokia, var verst?

Av undersøkelsen, som omfattet 2 500 mobilbrukere i Storbritannia, kom det frem at de mobilprodusentene med flest defekte mobiltelefoner er Sony Ericsson og Motorola. Hele én av fem eiere av disse merkene opplever problemer.

De flinkeste elevene i klassen ble Samsung og Nokia, hvor bare hver tiende mobiltelefon blir ødelagt innen det første året er omme.

Redaktør i Which, Malcolm Coles, har lite positivt å si om disse tallene:

- Én syvendedels sjanse for at mobiltelefonen din blir ødelagt er altfor mye.

Mange som opplever at mobiltelefonen takker for seg, velger å kjøpe en ny istedenfor å sende den inn til reparasjon. Coles mener forhandlerne av mobiltelefoner må ta mye av skylden for dette:

- Forhandlere, som i teorien bør stå på hodet for å hjelpe kunder som opplever feil på sine mobiltelefoner, gir ofte ikke kundene den informasjonen de trenger for å klage.

Vi ødelegger de selv
En talskvinne for Carphone Warehouse mener at noe av grunnen til at så mange telefoner går i stykker veldig fort, er at vi behandler de for uforsiktig:

- Mobiltelefoner er utholdende, men fortsatt sensitive for den daglige behandlingen mange får av sine eiere, med mange skraper og dunk. Du går heller ikke rundt med TV-en i lomma dagen lang.

Michael Bull ved universitetet i Sussex, tror at mye av ødeleggelsene kommer av for kompliserte mobiltelefoner, og at mange av oss, i forsøket på å forstå mobiltelefonene våre, i stedet ender opp med å ødelegge dem.

(Kilde: The Guardian, Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen