En av fire vil ha 3G

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En hittil ikke-publisert undersøkelse gjort for NetCom viser at 3G begynner å bli populært hos Ola Nordmann. Men selv om én av fire vil at neste telefon skal ha 3G, er det få som bruker teknologien.

Den ferske undersøkelsen er den første som bekrefter at 3G-telefoner er i ferd med å bli allemannseie. Av de spurte svarte 8 prosent at de allerede eier en 3G-telefon, mens nesten seksti prosent kjenner til teknologien.

- 3G-telefoni har ennå ikke tatt helt av, men både 3G-undersøkelsen og salgstall fra mobilbransjen, viser at interessen for 3G-teknologien og de nye tjenestene er kraftig økende, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

Undersøkelsen viser også at den den typiske 3G-brukeren er en mann i alderen 30 til 39 år som tjener godt. Av de som nå vurderer å skaffe seg en 3G-telefon er det en overvekt av menn og unge mennesker.

Komplisert, og få aktive brukere
Selv om stadig flere får seg en 3G-telefon, er det fortsatt svært få som bruker teknologien. Kun 38 prosent av de som eier en 3G-telefon bruker 3G-funksjonene aktivt. Mange av de som svarte poengterer at teknologien er vanskelig å bruke og at de mangler kjennskap til hvordan 3G fungerer og hva det kan brukes til.

- Vi befinner oss fremdeles på et tidlig stadium i 3G-teknologien. Folk er usikre på nytteverdien av de tjenestene som eksisterer i dag. Men jeg tror at vi om få år vil bli tilbudt et vell av spennende tjenester vi fremdeles ikke kjenner til. Foreløpig ønsker folk seg praktiske tjenester som de allerede kjenner til nytten og bruken av, sier Vederhus.

Rapporten ble laget i fjor sommer, men har aldri blitt publisert.

(Kilde: Perduco, NetCom)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen