En-slotts GeForce 6800 Ultra fra MSI

Selv om MSI sitt GeForce 6800 Ultra-kort, med "kodenavn" MSI NX6800Ultra T2D256, kommer lovlig sent med hensyn til konkurrentene, ser det ut til å ha vært verd ventingen. MSI har nemlig nettopp bekreftet at den masseproduserte utgaven av Ultra-kortet bare vil ta opp én kortplass - som gjør det til det smaleste GeForce 6800 Ultra-kortet av dem alle.

Til manges forvirring lanserte MSI, som er en av verdens største grafikkortprodusenter, Radeon X800 PRO nesten en hel måned før GeForce 6800 Ultra-kortet sitt. De ser derimot ut til å ha hoppet over "rev 1.0" og rett på "toer'n", som først og fremst skiller seg ut på grunn av størrelsen. En annen forklaring kan være at NVIDIA har "straffet" MSI med å gi dem grafikkprosessorene senere enn andre fordi MSI satset på ATI først - leveringstiden på disse kortene i Norge er ikke før 1. august - som er halvannen måned til.

Til tross for den avvikende kjøleløsningen, ser resten av spesifikasjonene ut til å følge referansen; det virker ikke som om MSI har vært nødt til å klokke ned verken kjernen eller minnet på kortet for å kvitte seg med NVIDIAs enorme referansekjøler. Tvert i mot kommer NX6800Ultra T2D256 med de samme 256 megabytene med GDDR3-minne på effektive 1100 MHz som alle de andre GF6800U-kortene på markedet. Selv om de ikke sier noe om kjernehastigheten regner vi med at det er det samme i den gården også.

Ellers får skjermkortet med seg spillene Prince of Persia: Sands of Time, Uru og XIII i kassen.

Les mer om kortet på MSI's produkstsider (NB: Bildet på siden viser en eldre versjon av kortet).

Kortet er allerede på plass i mange norske prislister, der det koster like over fire og et halvt tusen kroner.

(Kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen