Ja, hvorfor ikke? (Bilde: Washit)

En slik dusj har du ikke sett før

Vasker både deg og klærne dine samtidig.

Miljøbevegelsene og folk med grønne hjerner sier at vi må spare mer vann når vi dusjer, vasker opp og så videre. En gjeng visjonære har tatt denne oppfordringen på alvor og lanserer nå et konsept du neppe har sett før.

Washit er nemlig en kombinert dusj og vaskemaskin. Mens du skrubber dine edle og mindre edle deler, er ideen at vannet herfra også skal vaske klær i samme slengen. Men frykt ikke, verken du eller klærne skal få gleden av å danderes i skittent vann.

Filtere og UV-lys

Ingenting er så kjipt som å dusje og vaske klær separat, ifølge dette pressebildet.
Ingenting er så kjipt som å dusje og vaske klær separat, ifølge dette pressebildet.Foto: Washit

Vannet du først utsettes for er det samme gamle rett fra «fabrikken». Etter å ha gjort deg våt, passerer det resterende gråvannet gjennom en haug med filtere til en oppbevaringstank, hvor det enten kan brukes til å vaske klær eller bli brukt om igjen i dusjen.

For å være helt sikker på at det «resirkulerte» vannet ikke er skittent, renner det gjennom tre filtere: Karbon, organisk og kjemisk. I tillegg går vannet gjennom en rensefase med UV-lys.

Bortsett fra denne resirkulerende naturen, skal både dusj og vaskemaskin fungere som normale apparater.

Ville ikke ofre noe

Washit ble klekket ut av en gruppe studenter ved et tyrkisk universitet. De ville ikke ofre noen av de komfortable elementene i sin jakt etter å spare vann. Resultatet ble dermed denne kombinerte dusjen og vaskemaskinen.

Nå jobber de flittige studentene med å lage funksjonelle prototyper som vil være ett steg nærmere kommersialisering og en «grønnere» framtid.

(Kilde: Behance Network)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen