En paraplyrevolusjon?
Teknofil
(Bilde: Air Umbrella)

En paraplyrevolusjon?

Air Umbrella blåser regnet vekk for å holde deg tørr.

Paraplyen er en god oppfinnelse, men det har skjedd lite på utviklingsfronten der i det siste. Nå skriver Cnet om en ny type paraply kalt  Air Umbrella, som skyter luft i luften for å holde regnet unna.

Air Umbrella er et Kickstarter-prosjekt som har fått inn over åtte ganger så mye penger som de ba om via folkefinansieringskampanjen sin. 

Sjekk bildekarusellen nederst for flere bilder.

3 modeller

Luften tas inn under, og spyles ut i en bue ovenifra.
Luften tas inn under, og spyles ut i en bue ovenifra.Foto: Air Umbrella

Luftparaplyen består av en lang, lang stang med et batteri inni og en motor på toppen. På bunnen av produktet sitter det en hovedbryter. Rundt denne hovedbryteren sitter det en vriknapp som lar deg stille inn luftstrømmen som motoren på toppen blåser ut.

Konseptet er enkelt og greit at man istedenfor en fysisk paraply skal benytte en sterk luftstrøm fra toppen av den lange batteristanga til å «dytte» regnet unna.

Stanga kommer i 3 modeller: a, b og c. Den første er myntet på kvinner, og er med sine 30 centimeter og 500 gram både mindre og lettere enn de andre modellene. Det går også på bekostning av batteritiden, som bare er ca. 15 minutter. Til sammenligning kan b-modellen skilte med 30 minutter batteritid, men den er samtidig 50 centimeter lang og veier 800 gram.

C-modellen er i praksis en b-modell med ekstra funksjonalitet. Denne kan nemlig trekkes ut. Vekten er på 850 gram, er stangen er mellom 50 og 80 centimeter lang. Også c-modellen har ca. 30 minutter batteritid.

Åttedoblet målet

Om du virkelig har lyst på en Air Umbrella kan det kanskje være betryggende å vite at dingsen har nådd Kickstarter-målet sitt på 10 000 dollar og vel så det. I skrivende stund er det nemlig samlet inn over 85 000 dollar til prosjektet.

Spørsmålet da blir vel bare om du vil punge ut minst 118 dollar – vel 770 norske kroner (pluss frakt og toll) – for en paraply som bare varer noen minutter av gangen. Samtidig er det en viss fare for at du spyler ned alle rundt deg med regnet som blåses vekk.

Paraplyer kan brukes til så mangt.
...og du kan faktisk bruke én som fallskjerm! »

(Kilde: Kickstarter)

Slik er Air Umbrella bygget opp. (Bilde: Air Umbrella)
Luften tas inn under, og spyles ut i en bue ovenifra. (Bilde: Air Umbrella)
Modelltegning av Air Umbrella. (Bilde: Air Umbrella)
Du kan selv stille inn styrken på luftstrømmen. (Bilde: Air Umbrella)
Luftstrømmen bryter vannets bane, slik at det ledes ut mot sidene. (Bilde: Air Umbrella)
Bilder sett fra undersiden viser luftinntaket. (Bilde: Air Umbrella)
Air Umbrella kommer i tre versjoner. Her er Air Umbrella b, ment for en gjennomsnittlig mann. Denne typen veier 800 gram og er 50 centimeter lang. Batteritiden er ca. 30 minutter. (Bilde: Air Umbrella)
Air Umbrella kommer i tre versjoner. Her er Air Umbrella c, ment for de som vil kunne stille inn lengden på paraplyen. Denne typen veier 850 gram og er 50 centimeter lang i kompakt tilstand. Utstrukket er paraplyen 80 centimeter lang. Batteritiden er ca. 30 minutter. (Bilde: Air Umbrella)
Slik ser Air Umbrella ut i virkeligheten. (Bilde: Air Umbrella)
Air Umbrella kommer i tre versjoner. Her er Air Umbrella a, ment for en gjennomsnittlig kvinne. Denne typen veier 500 gram og er 30 centimeter lang. Batteritiden er ca. 15 minutter. (Bilde: Air Umbrella)
Om det ser like stilig ut som dette vites ikke, men effekten skal være noe av den samme. (Bilde: Air Umbrella)
Slik skal den endelige utformingen av paraplyen bli. (Bilde: Air Umbrella.)
Regnet dyttes vekk fra deg, slik denne stiliserte tegningen viser. (Bilde: Air Umbrella)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen