(Bilde: Pensa Labs)

En ny type «3D-printer» er på vei

DIWire bøyer metall slik du ønsker.

3D-printere til hjemmebruk er forholdsvis nytt, men innovasjonen fortsetter for fullt. Selskapet Pensa Labs mener at vanlige 3D-skrivere fungerer fint til å lage volum, men er mindre gode til å lage linjer.

Her kommer DIWire inn i bildet. Denne tingesten er en metallbøyer, og kan bøye strukturer du lager på et dataprogram. I motsetning til industrielle maskiner, som gjerne koster over en halv million kroner, får du denne for noen tusenlapper.

Skreddersy på PC-en

Via et program på datamaskinen kan du designe dine egne objekter, som for eksempel rammeverket til et møbel eller en pyntegjenstand. Du kan deretter velge hvor mange punkter DIWire skal forholde seg til, hva slags materiale som skal brukes og så videre.

Til slutt trykker du på utskriftsknappen, og DIWire blir følgelig matet med metallstenger, som den bøyer til ønsket form. Du kan se en demonstrasjon av opplegget i videoen nedenfor.

Les mer om DIWire på PensaLabs.com. En Kickstarter-kampanje går av stabelen snart, og da får du maskinen for rundt 17 000 kroner.

Kan muligens brukes sammen med denne:
Digitaliser deg selv med håndholdt 3D-skanner »

(Kilde: OhGizmo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen