(Bilde: VMware)

– En ny måte å jobbe fra smartmobilen på

Med VMware Horizon Suite får du tilgang til data, applikasjoner og skrivebord fra en hvilken som helst enhet.

VMware har lansert Horizon Suite, en løsning som ifølge en pressemelding fra VMware "vil gjøre det mulig for alle brukere å koble seg opp til data, applikasjoner og skrivebord fra en hvilken som helst enhet". Dette uten at det går på bekostning av sikkerhet og sentralisert kontroll fra IT-avdelingen.

I praksis er det snakk om tre ulike produkter som skal gjøre det enklere å jobbe fra hvor som helst – enten det er en PC, et nettbrett eller en mobiltelefon.

Det første produktet i Horizon Suite er Horizon View. Dette er en VDI-løsning (Virtual Desktop Infrastructure) som gir deg tilgang til en virtuell skrivebordsflate – det vil si at du for eksempel kan vise et Windows-skrivebord på for eksempel mobiltelefonen eller nettbrett, eller annen enhet. Med andre ord en slags tynnklientløsning som lar deg starte opp og kjøre applikasjoner i en virtuell maskin på en server, og vise dette på en annen enhet.

Nytt i versjon 5.2 av VMware View er at du kan få tilgang til det virtuelle skrivebordet fra en hvilken som helst nettleser som støtter HTML5. Det er også støtte for maskinvareaksellerert 3D-grafikk.

Tilgang til applikasjonene på reise

Den største nyheten er Horizon Workspace, som gir IT-administratorer mulighet til å kombinere data, applikasjoner og virtuelle skrivebord til én arbeidsflate – og levere dette på en sikker måte til en hvilken som helst enhet. 

Brukerne kan via et selvbetjeningsgrensesnitt hente de tjenestene og applikasjonene man har bruk for, og som bedriften har gitt tilgang til. Det betyr for eksempel at en bruker som er på reise med en smartmobil eller nettbrett skal kunne gjøre jobben sin fra hvor som helst, bare man har internettilgang. Applikasjonene man bruker og dokumentene man trenger skal kunne gjøres tilgjengelig fra en hvilken som helst enhet.

Workspace-løsningen inneholder også tjenester for fildeling og samarbeid, slik at man unngår at ansatte bruker usikre tjenester beregnet på privatmarkedet for dette – for eksempel Dropbox. Det er også verktøy for fjernsletting av informasjon på mobile enheter, autentisering og kryptering.

Det tredje produktet i Horizon Suite-pakken er Horizon Mirage, som er en løsning for PC-administrasjon.

Les også om IBMs nye mobiltjenester, MobileFirst

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen