En liten overraskelse

En liten overraskelse

Ukjent produsent slipper lyssterkt miniobjektiv til Pentax Q

Det japanske selskapet MS Optical har laget et svært lyssterkt objektiv til verdens minste systemkamera, Pentax Q. Objektivet får navnet Sonnetar 25 mm f/1.1, og påmontert på Pentax Q vil det tilsynelatende bli en svært kompakt pakke.

Den nye Sonnetar 25 mm f/1.1. Få andre objektiver kan skilte med å være så kompakte og lyssterke samtidig.
Den nye Sonnetar 25 mm f/1.1. Det er ikke mange andre objektiver som kan skilte med å være så kompakte og lyssterke samtidig.

Hvordan bildekvaliteten med kombinasjonen Sonnetar 25 mm f/1.1 på Pentax Q vil bli, er vanskelig å si, men det er nok rimelig å anta at den kompakte størrelsen er et større salgsargument enn bildekvaliteten. Pentax Q bruker like stor bildebrikke som er vanlig i de fleste kompaktkameraer, som er flere ganger mindre enn en fullformatsbrikke.

MS Optical startet som et hobbyprosjekt for den pensjonerte objektivdesigneren Miyazaki Sadayasu, men i løpet av selskapets levetid har han gjort seg bemerket med flere interessante objektiver, først og fremst til Leica M-fatning.

Sonnetar 25 mm f/1.1 har fått en pris på eBay pålydende $650. Auksjonen hvor man kunne kjøpe objektivet er nå avsluttet, men siden det var snakk om en prototype, er det vel muligheter for at en enda bedre versjon blir lagt ut for salg seinere. På den lite engelskvennlige siden til MS Optical kan dere følge utviklingen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen