– En fjerdedel av bærbare PC-er vil få berøringsskjerm
(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

– En fjerdedel av bærbare PC-er vil få berøringsskjerm

Forskningsselskap slår til med spådom.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For å prøve å hente tilbake markedsandeler fra nettbrettene har PC-produsentene som kjent begynt å satse tungt på bærbare PC-er med berøringsskjerm, selv om dette ikke har hjulpet nevneverdig på det totale PC-salget hittil.

Det er uansett liten tvil om at satsingen vil fortsette. Asus og Acer er blant dem som har sagt at deres andel bærbare PC-er med berøringsskjerm vil øke kraftig fremover, og selveste Intel har uttalt at berøringsskjermer sågar vil bli påkrevd for ultrabooker i fremtiden.

25 prosent

Da er det kanskje ikke så rart at også forskerne mener at berøringsfunksjonaliteten vil bli kraftig utbredt de neste årene. Ifølge prognoser utarbeidet av forskningsselskapet IHS vil hele 25 prosent av bærbare PC-er leveres med berøringsskjerm innen år 2016. Dette skriver ZDNet.

IHS mener den kraftige økningen først og fremst vil komme som et resultat av raskt fallende priser på slike skjermer. Prisen på rimelige 14-tommers berøringsskjermer har for eksempel blitt halvert siden i fjor.

En del PC-produsenter er riktignok ennå noe nølende når det gjelder å benytte teknologien i maskinene sine. Ifølge IHS har Intel ennå en jobb foran seg med å overbevise produsentene, men forskerne tror kombinasjonen av billigere berøringsskjermer og Intels strømsparende Haswell-prosessor vil bidra til en kraftig økning i markedsandelene.

Andelen har allerede økt betydelig. Tidligere denne måneden kunne blant andre DigiTimes melde at antallet bærbare modeller med berøringsskjerm som ble sendt til forhandlere gikk opp med hele 51,8 prosent i første kvartal i år sammenlignet med forrige kvartal.

Dette betyr at berøringsmodellene utgjorde nesten 10 prosent av det samlede antallet bærbare PC-er som ble sendt til forhandlere i løpet av første kvartal.

Nå kan du også bruke bevegelseskontroll med Windows 8:
Leap Motion-teknologien ble nylig demonstrert i video »

(Kilder: ZDNet, DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen