Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Microsoft/Teknofil.no/Montasje)

En etterlengtet funksjon på trappene fra Microsoft

Windows Phone får støtte for mapper.

Funksjonaliteten til en mobiltelefon varierer ettersom hva slags operativsystem man benytter seg av, og det noen tar for gitt er ikke selvsagt for alle andre. Slik har det lenge vært med mappesystemet i Windows Phone, som i praksis ikke har eksistert.

Nå kan imidlertid The Verge melde om at Microsoft kommer med en gledelig nyhet: Du skal snart kunne organisere flisene dine i mapper!

Allerede eksisterende løsning, men...

Nyheten vil nok glede mange, for i motsetning til Android- og iOS-brukere har Windows Phone-brukere så langt måttet la alle appene ligge å slenge enkeltvis på skjermen. Oppdateringen vil la deg dra flisene oppå andre fliser, og dermed legge dem sammen i mapper – ikke helt ulikt funksjonen du finner på iOS .

App Folder er ikke en spesielt god løsning.
App Folder er ikke en spesielt god løsning.Foto: Microsoft

Dette er kanskje ikke en revolusjonerende funksjonalitet, men den er desto mer viktig i daglig bruk. Det som derimot noen kanskje vil stusse litt på, er at det jo allerede finnes en løsning for mapper. Denne løsningen heter App Folder, og var opprinnelig Nokias forsøk på å løse problemet overfor sine kunder.

Etter overtagelsen sitter Microsoft med tømmene, og at de ønsker en bedre løsning enn App Folder er ikke særlig merkelig.

For det første: dette er i seg selv en app. En app som må åpnes for å lage mapper. Og som må åpnes på nytt for å åpne mappene. Dessuten er det langt fra alle flisene som vil dyttes inn i en slik «folder»; Office får du for eksempel aldri organisert på en slik måte med denne løsningen.

Juli eller august

Etter sigende skal funksjonaliteten bli introdusert i en oppdatering til Windows Phone 8.1, og altså ikke som en funksjon i selve operativsystemet. Denne oppdateringen forventes å komme på banen i juli eller august, så frem til da er det lite annet å gjøre enn å klare seg med gamle løsninger eller enkeltfliser. 

Det er ikke bare mapper du får med Windows Phone 8.1:
Cortana besvarer alle spørsmålene dine uten å mukke »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen