(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

– En dag kan Oculus Rift bli gratis

Utviklerne av VR-brillene ser for seg massive rabatter i framtiden.

Helt siden de virtuelle 3D-brillene Oculus Rift først ble vist frem på Kickstarter har alle hatt lyst til å prøve dem. Etter at vi testet Oculus Rift har vi full forståelse for den enorme opphausingen, og med tanke på at prisen vil ligge på rundt 300 dollar i USA, i underkant av 2000 kroner, ser vi for oss at dette kan bli en skikkelig hit. 

Men, ifølge skaperen av VR-hodesettet, Brendan Iribe, ser de for seg en framtid hvor brillene kan bli langt billigere enn 2000 kroner: 

– Desto lavere pris, desto bredere appell. Vi ser for oss alle slags mulige scenarioer og prøver å tenke på alle utfall. Vi håper at en gang kan brillene være gratis, forteller Iribe til Edge.

Kan tjene penger på andre måter

Som sagt vil brillene i utgangspunktet koste rundt 300 dollar, men Iribe ser for seg at de kan veie opp for et subsidiert hodesett med inntekter fra andre hold.

– Forestill deg hvordan Microsoft og Sony kan gå ut og presse ned prisene på konsollene sine fordi de vet det er nok penger å tjene på programvare og andre tjenester. Det er her potensialet ligger, forteller Iribe.

Foreløpig er dette selvfølgelig ganske langt unna, da de virtuelle brillene ikke er i salg engang ennå. De er forventet å komme i begynnelsen av 2014, til en pris på rundt 300 dollar i USA. Pris og tilgjengelighet her i Norge er fortsatt ikke visst. 

Vi fikk teste Oculus Rift: 
Råere enn dette blir det ikke »

(Kilde: Edge via The Verge)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen