Tom Arnoy, grunnlegger og administrerende direktør i Zedge.
Tom Arnoy, grunnlegger og administrerende direktør i Zedge. (Foto: Zedge)

En av verdens mest nedlastede apper er norsk

Zedge ble lastet ned 80 millioner ganger i 2017.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvert eneste år publiserer Apptopia statistikk over verdens mest nedlastede apper, og i år finner vi norske Zedge høyt opp på verdensrankingen. 

I underholdningskategorien er det bare Netflix som kommer over Zedge, ifølge Apptopia. Foto: Apptopia

Med over 80 millioner nedlastinger totalt på iOS- og Android-plattformene i 2017 kommer Zedge nest høyest på listens underholdningskategori, rett bak selveste Netflix. 

Til sammenligning hadde Tinder «bare» 58 millioner nedlastinger, mens Netflix hadde 118 millioner nedlastinger.

Helt på toppen av listen troner Facebooks WhatsApp med over én milliard nedlastinger, etterfulgt av andre verdensskjente apper som Facebook, Uber, Amazon, Snapchat og Instagram. 

Lar brukere tilpasse mobilene sine

Den norske appen Zedge har eksistert i lang tid, og hjelper mobilbrukere å tilpasse mobilene med forskjellig innhold, slik som ringetoner, meldingslyder, ikoner, bakgrunnsbilder og temaer. 

Innholdet kommer fra innholdsprodusenter og artister som deler kreasjonene sine. Det er stort sett gratis, og appen finansieres via reklame.

Nå prøver de imidlertid å se an betalingsviljen hos brukerne også: 

– Vi har nylig introdusert Zedge Premium som er en markedsplass for artister og selskaper som ønsker å selge sitt innhold. Dette er i oppstartsfasen og vi har bare lansert dette på iOS ennå, forteller administrerende direktør i Zedge, Tom Arnøy, til Tek.no. 

Slik ser Zedge-appen ut. Foto: Skjermdump, Zedge/Tek.no

Over 90 prosent av brukerne har lastet ned Android-versjonen av Zedge, og de kan skryte av hele 30 millioner brukere hver eneste måned.

Android lar brukere endre utseendet på menyer og grensesnitt i langt større grad enn iPhone, noe som trolig bidrar til det store spriket mellom plattformene. Arnøy sier imidlertid at han har tro på at de klarer å ta mer av iOS-markedet i tiden som kommer. 

Enkel i bruk

Vi tok en kjapp titt på appen på både iOS og Android, og det er liten tvil om at Android-plattformen i seg selv er mye bedre egnet for Zedge enn iOS. Begge ser like bra ut, men på Android-plattformen har du rett og slett langt flere valg, og du kan gjøre flere ting direkte i appen. 

Fra Nokias standard-oppsett til noe litt friskere. Foto: Skjermdump, Tek.no

iOS-appen er hovedsakelig en app for å finne bakgrunnbilder som du kan laste ned på iPhone. Live-videoer, eller animasjoner, som du kan sette på låsskjermen klarte vi imidlertid ikke å finne. 

Oppdatert: Det finnes visst noen Live-videoer under Premium-fanen, og utvalget skal utvides i tiden som kommer. 

På Android var det imidlertid lekende lett å bytte bakgrunnbilde til enten et stillbilde eller en animasjon, bytte individuelle ikoner på hjemskjermen, eller laste ned nye Widgets. Det samme gjaldt nye ringetoner og meldingslyder. Som du kan se på bildet til høyre ble vår Nokia 8 langt morsommere å se på etter en liten overhaling. 

Enorm brukermasse

Det Trondheims-baserte selskapet kan skryte av over 288 millioner nedlastinger siden oppstarten i 2003. Arnøy forteller oss at han ikke er overrasket hvis de kan rapportere om mer enn 300 millioner i neste kvartalsrapport. 

Men til tross for at Zedge er basert i Trondheim med mer enn 45 ansatte i Norge, ser de til utlandet for å sanke inn nye brukere: 

– Norge er ikke et viktig marked for oss. Skal jeg peke ut ett enkeltmarked er det USA som er viktigst for oss, hvor vi har vært i toppsjiktet i mange år, men vi fokuserer også på Europa og Latin Amerika, forteller Arnøy. 

Du finner Zedge til iOS på iTunes eller til Android på Play Store.

Ute etter noen nye apper? Dette er de 12 appene du «må» ha!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen