Én av fire ungdommer velger Internett fremfor fylla
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Én av fire ungdommer velger Internett fremfor fylla

Det spøker for den britiske drikkekulturen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alkohol er kanskje en viktig del av den britiske kulturen i dag, men det er i ferd med å endre seg, skriver Mashable. En av fire briter i alderen 16-30 år sier nemlig at de ikke drikker alkohol overhodet, og at de heller vil snakke med noen via Internett enn å gå på fylla.

Det kommer frem i en spørreundersøkelse fra Comres på vegne av TV-kanalen Channel 4. De tre hovedårsakene til at den yngre generasjonen ikke drikker skal være sosiale medier, helse og religiøs overbevisning. 40 prosent av de unge britene som deltok i spørreundersøkelsen hevdet at de ble flaue over folk på sin egen alder som ble fulle.

I samme undersøkelse kom det frem at den eldre generasjonen briter drikker nesten dobbelt som de under 30. Henholdsvis 2,68 dager foregående uke mot 1,36 dager. 15 prosent av den eldre garde innrømte at de drakk alkohol hver dag, ofte til middag, mens bare én prosent av de unge svarte det samme.

Frykter sosiale medier

Flere av de unge oppga det at lite flatterende bilder av dem kunne havne på sosiale medier som en grunn til å ikke drikke.

– Jeg ble skikkelig full, og folk begynte å ta bilder av meg, men jeg brydde meg egentlig ikke før de begynte å legge dem ut på Facebook. Det var umulig å få slettet dem, sier 16 år gamle Alicia til Channel 4.

Norske leger kvier seg for å gi alkoholikere pille-hjelp
– Mange menneskeliv kunne vært spart, hevder rusforsker »

(Kilder: Channel 4Mashable)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen