Det går godt for PlayStation 4.
Teknofil
Det går godt for PlayStation 4. (Bilde: Microsoft/Sony/Teknofil.no)

Én av disse selger som hakka møkk

Er konsollkrigen over?

Det er som kjent to regjerende konsoller på markedet: Xbox One og PlayStation 4. Disse to kriger stadig om å være den mest populære konsollen, og har begge enorme brukergrupper. Nå kan imidlertid The Verge melde om at PlayStation 4 trolig ligger et godt stykke foran Xbox One hva gjelder rene salgstall.

Ifølge Sony har den nyeste konsollen deres solgt i over 20 millioner eksemplarer, bare litt over et år siden den ble lansert.

Siste tall for Xbox One: 10 millioner

Tatt i betraktning tallene til Sonys forrige konsoll, PlayStation 3, er tallene rett og slett imponerende. I løpet av samme tid hadde den solgt knappe 4 millioner eksemplarer i sin tid. Det har helt klart med større etterspørsel å gjøre, men det viser også at Sony etterhvert har bygget opp en sterk merkevare.

Xbox One har ikke på langt nær like gode tall som PlayStation 4.
Xbox One har ikke på langt nær like gode tall som PlayStation 4. Foto: Microsoft

Sammenligner du med tallene for Xbox One blir dette enda tydeligere.

De siste tallene vi har fra Microsoft er på 10 millioner eksemplarer, riktig nok fra november 2014. Vi må altså regne med at noen flere millioner har kommet til, men som The Verge skriver er det svært lite sannsynlig at det reelle tallet kan måle seg med PlayStation 4 sine 20 millioner.

Sony selv mener at det gode salget skyldes en sterk merkevare, men peker spesielt på en lang rekke sterke og viktige spilltitler som avgjørende for den store populariteten. Andrew House, sjef for Sonys underholdningsavdeling, kommenterer tallene slik:

– Vi er så takknemlige for den enorme støtten fra PlayStation-fans over hele verden, og er utrolig ydmyke for at spillerne verden over fortsetter å velge PlayStation 4 som det beste stedet for å spille spill.

Sony har noen ess opp i ermet:
Nå kan du spille PlayStation 4-spill på Sony-mobilen din »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen