Emmas Lykke

Sven Taddicken lagde i 2006 filmen "Emmas Lykke". Filmen ble rost av publikum og anerkjent av kritikerne. Den høstet hele 13 priser, blant annet for beste manus. Jördis Triebel vant hele 5 priser for sin rolle som Emma.

Emma liker ikke ubudne gjester.
Emma liker ikke ubudne gjester.

Emma og Max

Emma (Jõrdis Triebel) lever alene på en gård. Hun trives kjempegodt sammen med grisene og hønene sine, men det perfekte livet hennes står i fare. Hun skylder masse penger til banken og de truer med å tvangsselge hele gården, inkludert dyrene.

Max (Jürgen Vogel) jobber i en bilbutikk sammen med kameraten Hans (Martin Feifel). Max lever alene, han er sjenert og ikke spesielt god med damene. Hans bruker butikken til å tjene litt ekstra lommepenger og det er ikke alle salgene som går inn i regnskapet. Da Max får beskjeden om at han har dødelig kreft stjeler han pengene, en bil og suser av gårde.

Emma ligger og sover da hun plutselig hører et smell. En bil kjører inn i gjerdet hennes og lander opp ned på gårdsplassen. Inni bilen ligger Max. Emma drar ham ut av vraket og redder derfor livet hans. Både Emma og Max får deres vante, hverdagslige liv snudd opp ned.

Max kræsjer bilen sin på Emmas gård.
Max kræsjer bilen sin på Emmas gård.

Den gode fortellingen

Claudia Schreiber debuterte med sin roman "Emmas Lykke" i 2003. Boken ble kritikerrost og fikk stor oppmerksomhet i Tyskland. Schreiber har også vært med å skrive manuset til filmen, noe som har bidratt til å videreføre den gode fortellingen over til filmen. "Emmas Lykke" har blitt en velspilt, velregissert feel-good film med stor underholdningsverdi. Det som karakteriserer den best er likevel dens ekthet. For dette er ikke kun feel-good, filmen har også alvorlige undertoner, noe som styrker filmen og bidrar til å føles mer ekte. Den handler om en kvinne som får sitt liv snudd opp ned. Den handler om sykdom, kjærlighet og det enkle i livet.

Vakkert, nesten malerisk

"Emmas Lykke" er også en vakker film. Foto er nydelige og de sterke fargene får det nesten til å likne et maleri. Det er en fryd å se på. Det samme kan sies om skuespillet. Jõrdis Triebel fortjente virkelig sine fem priser for rollen som Emma. Dette er skuespill i ypperste klasse.

Konklusjon

"Emmas Lykke" er basert på en bok med samme navn. Det er en vakker historie som har blitt en nydelig film. En feel-good film med alvorlige undertoner av sorg og kjærlighet. Regien er upåklagelig og foto får filmen til å se ut som et levende maleri. Setter du pris på gode historier er "Emmas Lykke" virkelige å anbefale.

Emmas lykke

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen