EMI og Apple, hånd i hånd

EMI skal fjerne sperringen på den digitale musikken som kan lastes ned fra nettbutikker, melder BBC News. Plateselskapet holdt i dag en felles pressekonferanse med Apple. Et enormt antall førsteklasses sanger vil nå bli tilgjengelige på nett uten sperrer. Og iTunes vil i mai begynne å selge EMI-låter. Riktignok vil sangene koste mer enn resten av sangene i Apples butikk, men til gjengjeld skal kvaliteten være veldig god.

Mens de fleste nedlastningssider bruker sperrer for å begrense piratkopieringen, satser EMI på å øke kvaliteten slik at musikken skal være verdt hver krone. Apple har tidligere sagt at de vil fjerne sperringer på musikken.

Robbie Williams og Coldplay er to av mange populære artister hos EMI.

Neste steg i den digitale musikkrevolusjonen

Apple-sjef Steve Jobs sto sammen med EMI-sjef Eric Nikoli under pressekonferansen og sa:

- Dette er det neste steget fremover i den digitale musikkrevolusjonen, en bevegelse for å fjerne DRM-sperren. Andre plateselskap vil nok følge etter snart.

Ingen prat om Beatles

Søndag florerte ryktene om at Beatles-katalogen endelig skulle ut på nett, men ingen av partene nevnte noe lignende. Nå som Apple og EMI har blitt enige om bruken av epple-logoen, spekuleres det likevel om at iTunes vil selge Beatles-låter ganske snart. Dette ble avvist for bare noen uker siden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen