EMGS med kraftig oppgradering av klynge

Halvparten av dagens klynge
Halvparten av dagens klynge

Bestillingen er som forrige gang via Dell og deres bladløsninger. Fra før har EMGS en løsning på 530 bladnoder med to prosessorer med en enkelt kjerne og en total ytelse på 7,2 Teraflops. De 1300 nye nodene blir får to prosessorer med to kjerner, altså 5200 nye prosessorkjerner. Totalt skal den store klyngen til EMGS gi en ytelse på 70 Teraflops, noe som vil gi maskinen en plass rundt 10 plass på top500-listen. Noe som vil si en av de kraftigste maskinene i hele verden.

Systemet vil også være utstyrt med hele 22 TB med minne. Dagens klynge på 1000 prosessorkjerner kjører Linux, nærmere sagt Rocks som er basert på CentOS. Dagens nettverk er basert på standard Gigabit Ethernet.

Strømledninger
Strømledninger

Maskinen blir stående i kjelleren til EMGS i Trondheim, hvor de allerede satt av plass til utvidelser i den forrige runden. Totalt med infrastruktur, kjøling, strøm og maskinvare kommer herligheten på 38 millioner.

Til sammenligning har NTNUs Njord 992 Power5-prosessorer med en kapasitet på "stusselige" 6,5 Teraflops, ca en tiendedel av det den nye klyngen til EMGS får.

40 av dagens noder
40 av dagens noder

På grunn av den avanserte kjøleløsningen InfraStruXure fra APC klarer man å kjøle opp mot 20 KW i hvert eneste rackskap. Kjølingen er basert på isvann som blir fraktet inn i den lukkede løsningen. Det er egne rackskap som utfører kjølingen i dette systemet. EMGS har planer om å frakte overskuddsvarmen til Trondheims fjernvarmeanlegg slik at man ikke bare fyrer for kråkene.

AT EMGS trenger mer regnekraft er det ingen tvil om. Den gamle klyngen har ikke hatt noen ledige prosessortimer siden slutten av november i 2006.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen