EMC sikter mot forbrukermarkedet

EMC har lenge vært markedsledende innen lagring i bedriftsmarkedet, og under EMC World i Las Vegas annonserte de også produkter mot forbrukerne.

Produktet fra EMC er en ren programvareløsning som kalles Lifeline. Til å begynne med vil man samarbeide med andre produsenter for å få et endelig produkt. I første omgang er det Intel som er lanseringspartneren. Det er naturlig å tenke seg til at Iomega vil bli en partner om oppkjøpet fra EMC går i orden.

Lagringsløningen fra EMC vil også inneholde programvaren Retrospect for backup av Windows og Mac.

SS-4200 er det første produktet tilgjengelig fra Intel. Selve maskinvaren er en Intel Celeron prosessor på 1,6 GHz, 512 MB RAM og plass til 4 harddisker. I tillegg er det 2 E-SATA og 4 USB-tilkoblinger.

EMC har også gjort jobben med å få programvaren støttet av flest mulige nettlesere. Her er Internet Exporer, Opera, Firefox, Konqueror og Safari nevnt som de vanlige nettleserne, men Wii, PSP, Nokia og Internet Explorer Mobile er også støttet.

Av nettverksprotokoller som er støttet er det CIFS og FTP som er de mest vanlige. Upnp for avspilling av mediefiler mot Xbox, PS3, Itunes, Frontrow, Roku og PSP er også integrert.

Systemet er akkurat tilgjengelig med en pris i underkant av 2700 kr i de rimeligste nettbutikkene uten programvare, og fra 3200 kr med programvaren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen