EMC kjøper VMWare


VMWare ESX prinsipp

Software fra VMWare betraktes pr. dags dato gjerne som den beste løsningen dersom man ønsker å kjøre flere operativsystemer samtidig og aktivt ha muligheten til å "multitaske" mellom disse. Etter at Microsoft kjøpte opp Connectix, tok de også over selskapets teknologi og lanserte forrige måned Virtual PC 2004, som kan beskrives som en "lett" versjon av VMWare software.

Ved å kjøpe opp VMWare Inc. gjør EMC seg dermed til direkte konkurrent med Microsoft. En pressetalsmann for selskapet bekreftet at de vil jobbe hardt for å fortsette det gode samarbeidet med IBN og Hewlett-Packard. Til informasjon kan det nevnes at VMWare gikk med et godt overskudd i hele 2003.

I løpet av neste år kommer Microsoft til å introdusere Virtual Server 2004. Forhåpentligvis vil dette være en mer "moden" versjon enn Virtual PC 2004. Det ble nemlig rapportert om store problemer ved kjøring av andre virtuelle operativsystemer enn Windows. Dersom man eksempelvis kjørte FreeBSD, kunne "shellet" fungere greit, men hele applikasjonen kræsje dersom man prøvde å starte X-Windows.

VMWare skal i teorien kjøre uavhengig av type operativsystem.

Oppkjøpet av VMWare representerer definitivt noe nytt for EMC, som tradisjonelt kun har konsentrert seg om lagringssystemer og organisering av data. EMC tar nå et stort skritt inn i servermarkedet med 370 nye ansatte. Som følge av dette forventes dobling av fortjenesten.

Det forventes at EMC på sikt kommer til å kombinere sin datalagringsteknologi med VMWare og kanskje lage lagringssystemer på virtuelle plan. Selskapets Joe Tucci sa at man i første omgang planlegger å linke sammen 20 produkter EMC og VMWare.

Originalt var planen å fullføre oppkjøpet kommende sommer, men siden begge parter virker ekstremt ivrige, kan handelen være i boks allerede 1. kvartal 2004.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen