EM64T skaper konkurranse til Opteron

Intel måtte selvsagt tåle en del bemerkninger rundt EM64T da den ble introdusert i fjor sommer. Mange mente "Nocona" var en ren "rip-off" fra AMD64-plattformen.

Heretter har det kanskje ikke så mye si allikevel, ettersom prosessoren er i ferd med å skape sterk konkurranse til Opteron. Ifølge X-bit labs sies det at Intel kommer til å levere prosessor nummer to millioner i løpet av februar.

Det rapporteres fra flere hold at Opteron-salget gikk noe nedover mot slutten av fjoråret. Det kan være flere grunner til dette, men EM64T har høyst sannsynligvis en finger med i spillet.

Xeon-plattformen er mer etablert enn Opteron og har lange tradisjoner. Intel ville nok uansett solgt masse Xeon-prosessorer, selv uten EM64T og det er nok neppe mulighetene for 64-bit som først og fremst blir sammenlignet mellom de to prosessorleverandørene når man skal velge plattform.

Støtteapparat, sertifiseringer, markedsføringskrefter og partnere er kanskje de viktiste momentene for å selge prosessorer i servermarkedet - noe som Intel har vært flinke til.

I løpet av rimelig kort tid kommer Intel til å annonsere Xeon "EM64T" for toveis servere. Foreløpig har denne serien vært kjent som "Irwindale". Prosessoren får trolig 2 MB cache og vil derfor bli ønsket varmt velkommen av en rekke serverleverandører.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen