×
Denne siden inneholder annonselenker
Kuben har en base av tre, der den kan sitte når ikke i bruk.
Kuben har en base av tre, der den kan sitte når ikke i bruk. (Bilde: TU Story Labs)

Elsker du te? Da trenger du denne «smart»-dingsen. Kanskje.

Noe så enkelt som å koke vann kan gjøres vanskelig.

  • Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.

Expert på CES 2017

Vi er tilstede på verdens største teknologimesse, Consumer Electronics Show i Las Vegas. I løpet av denne uken vil store og små produsentene fra hele verden samles her, for å vise frem hva du har i vente det kommende året. Kort og godt er det her vi først ser alt nytt som du kan plugge strøm i.

Å tilberede en perfekt kopp med deilig, varm te er en kunst. En vitenskap. Det holder absolutt ikke å, la oss si, sette en tepose inn i koppen og fylle på med kokende vann.

Ifølge det franske selskapet 42tea er det nødvendig med en liten digital kube, som i essensen er en smart sensor. Denne sensoren forteller oss når vannet er varmt nok for spesifikke typer te.

Det er nemlig slik at forskjellige te-typer krever forskjellig temperatur på vannet, ellers risikerer man å få en bitter ettersmak, hevder ekspertene.

Løsningen baserer seg naturligvis på en app. Der fører du inn hva slags te du vil lage, og appen forteller da hvor mye vann må kokes opp. Før du koker vannet, legger du sensoren i kokeren. Kuben kjenner temperaturen, og gir beskjed når vannet er varmt nok for den ønskede te-varianten.

Når du har helt over vannet, måler sensoren hvor lang tid du må bruke på at te-bladene trekker. Det er tross alt en forbrytelse å drikke teen før den er ordentlig klar. 

Dette er nøkkelen til god te, visstnok.
Dette er nøkkelen til god te, visstnok. Foto: TU Story Labs

Du får også med en base av tre, som man kan sette kuben i. Den kan faktisk også brukes til oppbevaring av te.

Den lille sensor-kuben vil koste rundt 500 kroner når den kommer i butikkene en gang i løpet av året. Det er vel ikke for mye å forlange fra de virkelige te-kjennerne?

Til toppen