Test

Elprice: Høstens beste studentkjøp

Kraftig maskin for en rimelig penge
Prismessig ligger Acer Aspire 5920G hos Elprice på et akseptabelt nivå. 5995 kroner må du gi for denne modellen fra Acer. Sammenlignet med de andre modellene som selges er dette hverken spesielt dyrt elle billig, men innholdet holder likevel et høyt nivå.

Maskinen kommer med en tokjerneprosessor fra Intel med en hastighet på 1,83GHz. Elprice har ikke fullt med minne, men de 3GB som følger med bør holde en stund. Spesielt for det denne maskinen er skapt for, å se film.

Grafikkortet ATI HD 3470 vil utvilsomt spise litt av minnet for å vise Blu-ray-filmene som avspilleren kan spille av. Det vil utvilsomt se bra ut på den 15 tommer store skjermen og enda bedre om du kobler maskinen til et HD-apparat med den medfølgende HDMI-kontakten. Dette er den rimeligste maskinen i vår oversikt som kan skilte med en Blu-ray-spiller og det er slettes ikke verst, selv om det går utover litt mindre minne enn andre maskiner.

Litt tung
Harddisken er det derimot ikke spart på. 320GB bør holde lenge. Hvis ikke kan du koble til en ekstern harddisk i en av maskinens 4 USB-kontakter. Maskinen har også kortleser, trådløst nettverk, webkamera og utgang for ekstern skjerm. Batteriet på 6 celler vil nok ikke holde evig, men et større batteri ville blitt for mye å bære på. Maskinen veier allerede 2.8 kilo og det holder nok for mange.

Maskinen blir levert med Windows Vista Home Premium.

Godt kjøp
Denne maskinen fra Elprice ser på papiret meget god ut. Både prismessig og ytelsesmessig bør dette være en maskin som gir deg mye moro, samtidig som den vil være god å jobbe på. Det eneste det virkelig er spart på er webkameraet. Dette har ikke mer en 0.3 megapiksler oppløsning, det kunne kanskje produsentene ha spart seg, men det er nok heller ikke det du vil bruke mest på maskinen. Om du ønsker en god maskin med gode funksjoner til en god pris vil denne maskinen oppfylle mange av dine behov. Om du legger i mer penger, så vil du utvilsomt finne bedre maskiner i vår oversikt, men for 5995 kroner er dette et godt kjøp etter vår mening.

Pris:
5995 kroner.

Pluss:
God pris for høy ytelse. Blu-ray-spiller.

Minus:
Tung.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen