Elpida underveis med FB-DIMM


Elpida FB-DIMM-moduler


Den japanske minneprodusenten Elpida Memory har produsert noen av de første prøvene på FB-DIMM-minnemoduler. Modulene benytter seg av DDR2-667/PC5300-minnebrikker og er utstyrt med en egen Advanced Memory Buffer (AMB)-brikke på selve modulen. Ifølge Elpida vil deres FB-DIMM-moduler komme i kapasiteter på 512 MB, 1 GB og 2 GB.

Fremtidens serverminne
FB-DIMM (Fully-Buffered Dual in-line Memory Module) rettes mot fremtidens 64-bit serversystemer med drøssevis av GB med minne, og skal blant annet støttes av Intels kommende "Lakeport"-brikkesett.

Også AMD ser på FB-DIMM som en viktig milepæl, som etter planen vil få sin inntreden på markedet i løpet av 2005. Ifølge Elpida skal produksjonen av deres moduler starte i løpet av andre halvdel av 2005.

Sertifiseringsorganet JEDEC har allerede spesifikasjonene for FB-DIMM-teknologien klar.

FB-DIMM-moduler kan benytte seg av minnebrikker med både DDR2- og DDR3-teknologi. F.eks. har man allerede i tester kjørt FB-DIMM-moduler med DDR3-1600-teknologi.

Punkt-til-punkt
Blant annet eliminerer FB-DIMM tradisjonelle flaskehalser ved å ta i bruk punkt-til-punkt-linker mellom minnemoduler og minnekontroller. Dermed kan flere moduler serielt være tilkoplet en gitt minnekanal. Dette reduserer naturligvis avstanden signalene må bevege seg, som igjen gir seg utslag i bedre ytelse.

En annen av fordelene med FB-DIMM-teknologien er et vesentlig forenklet design for selve minnekanalene. Til forskjell fra DDR2-minnekanaler som benytter hele 240 pinner, er tilsvarende tall for FB-DIMM-kanaler kun 69. Det gir utslag i et langt mindre komplekst hovedkort-design (se bilde nedenfor). I praksis vil tre FB-DIMM-minnekanaler koste like mye å implementere som én DDR2-kanal.DDR2-basert hovedkort til venstre, FB-DIMM til høyre
(bilde: The Inquirer)

Mer informasjon
Hvis du ønsker å lese mer om FB-DIMM-teknologien, anbefaler vi dette PDF-dokumentet (280 KB).

(kilder: Digit-Life, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen