Elpida leverer DDR3-minne

Alternativ tekst mangler
Prototype på DDR3-modul fra Elpida

2006 forventes å bli det året da minnemoduler med DDR2-teknologi blir klart mest utbredt. Ikke minst takket være AMD-plattformen, som i 2006 vil få støtte for DDR2-minne.

Men allerede nå er neste-generasjons dekstop-minne i støpeskjeen i form av DDR3. Elpida har nå begynt med prøveproduksjon av DDR3-moduler og har sågar levert de første prøvene til Intel.

Modulene produseres med 90 nm-teknologi og kommer i kapasiteter på enten 512 MB eller 1 GB. Ifølge Elpida skal modulene kunne prestere inntil den dobbelte ytelsen av moduler basert på DDR2-arkitekturen. Foreløpig er modulene spesifisert til maks DDR3-1066, men på sikt skal minst DDR3-1600 være mulig. Modulene opererer ellers på 1,5 Volt og benytter samme formfaktor som dagens DDR2-moduler.

Samsung og Infineon har også tidligere i år annonsert prototyper på DDR3-minne. Etter dette har det blitt stille fra selskapene, men Infineon har uttalt at selskapet vil fokusere på DDR3-minnebrikker med større kapasitet.

Ifølge analyseselskapet IDC vil de første DDR3-minnebrikkene bli solgt i 2006, mens teknologien spås å stå for 65 % av DRAM-markedet i 2009.

Dog vil man neppe som forbruker kunne kjøpe en DDR3-modul og plugge den inn i PC-en sin i 2006. Produsentene av prosessorer, hovedkort og brikkesett må også eventuelt introdusere slik støtte først.

(Kilder: Elpida, Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen