– Elop blir ikke ny Microsoft-sjef
(Bilde: Nokia)

– Elop blir ikke ny Microsoft-sjef

På ønskelisten står det angivelig bare to navn.

Tidigere Nokia-sjef Stephen Elop har lenge blitt nevnt som en høyst sannsynlig arvtaker til Steve Ballmer, den avtroppende toppsjefen i Microsoft. Men dette kommer neppe til å skje, skal vi tro Bloomberg.

I stedet har Microsoft angivelig satt administrerende direktør Alan Mulally i Ford Motor Co. og Microsoft-direktør Satya Nadella øverst på sin ønskeliste. Sistnevnte har i det siste hatt det øverste ansvaret for Microsofts servere og skytjenester.

Stephen Elop, samt en annen Microsoft-direktør som har blitt nevnt som en mulig kandidat, Tony Bates, skal ha dårligere sjanser til å bli den neste toppsjefen. De skal likevel være "outsidere" til jobben.

Vil forvalte multi-milliarder

Ifølge Bloombergs kilder ser Microsoft etter en toppsjef med følgende kvalifikasjoner:

"... solid erfaring med å håndtere komplekse, globale organisasjoner i en fartsfylt og svært konkurranseutsatt markedssektor. Erfaring med å levere topp- og bunnlinjeresultater. Bevist evne til å lede en multi-milliard-dollar organisasjon med enormt mange ansatte."

På et styremøte i slutten av november uttalte etter sigende styreleder Bill Gates i Microsoft at de allerede hadde vært i kontakt med "flere CEO-kandidater". Videre er det ventet at de vil ha navnet klart før året er omme, men at de muligens venter med å annonsere avgjørelsen til starten av 2014.

Les også: Finsk Nokia-sjef verner om "svikeren" Elop

(Kilder: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen