Tesla Model 3 kommer nå i en rimelig utgave i Norge.
Tesla Model 3 kommer nå i en rimelig utgave i Norge. (Bilde: Tesla)

Elon Musk sier at Model 3-eiere snart skal kunne kontrollere «alt» i bilen med stemmen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Funksjonene til Teslas biler styres som kjent for det meste via berøringsskjermen, men nå viser det seg at omfattende stemmestyring er på vei – i alle fall til deres seneste modell Model 3. Det har selveste Elon Musk opplyst, som Business Insider rapporterer.

Musk ble nylig spurt på Twitter om Tesla planlegger å bygge inn mer stemmestøtte i Model 3, hvorpå Tesla-sjefen svarte bekreftende.

– Definitivt. Du vil bli i stand til å gjøre omtrent hva som helst via stemmekommandoer. Akkurat nå fokuserer programvare-teamet på kjernefunksjonalitet til Model 3, men det vil gjøres snart, og da vil vi legge til mange flere funksjoner, skriver Elon Musk på Twitter.

I ferd med å øke produksjonen

Akkurat hva som kunne styres med stemmekommandoer har vi ikke flere detaljer om for øyeblikket, men det ser altså ut til at berøringsskjermen snart vil kreve mindre oppmerksomhet mens man kjører. Det vil i så fall være velkomment både fra komfortmessig og sikkerhetsmessig perspektiv.

Elon Musk har vært svært aktiv på Twitter den siste tiden med å svare på spørsmål fra Tesla-eiere og bekrefte oppdateringer som skal fikse tekniske problemer som eiere klager på, deriblant et problem med at vindusviskerne automatisk starter idet man åpner døren mens det regner.

Tesla Model 3 ble offisielt lanser i sommer, og siden den gang har selskapet slitt med produksjonsproblemer. Nylig slapp selskapet imidlertid nye produksjonstall som viser at Tesla er på god vei til å løse flaskehalsene og at målet er en ukentlig produksjon på 2500 Model 3-biler i det første kvartalet i år.

På Teslas norske hjemmesider opplyses det at Model 3 vil bli levert om 12-18 måneder.

Tesla er ikke den eneste aktøren: Vi fikk nylig kjøre Bytons heftige Tesla-konkurrent »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen