Slik tror SpaceX det vil se ut når de første menneskene kommer seg til Mars. Kanskje blir det imidlertid Boeing som vinner kappløpet.
Slik tror SpaceX det vil se ut når de første menneskene kommer seg til Mars. Kanskje blir det imidlertid Boeing som vinner kappløpet. (SpaceX)

Elon Musk og Boeing utfordrer hverandre om å komme seg først til Mars

– Gjør det, svarte Musk da Boing nylig erklærte at de skulle slå ham i kappløpet.

Blant de mange høye ambisjonene til SpaceX- og Tesla-grunnleggeren Elon Musk er ønsket om å være først ute med å lande mennesker på Mars, men her finnes det også andre aktører med store planer. Nå ser det ut som om kappløpet har tilspisset seg.

Som Fortune meldte ble Boeing-sjefen Dennis Muilenburg nylig intervjuet på en amerikansk nyhetskanal hvor han erklærte at selskapet skal slå Musk i kappløpet om å komme seg først til Mars med mennesker.

– Før eller siden skal vi reise til Mars, og jeg tror bestemt at den første personen som setter sin fot på Mars vil ha kommet dit i en Boeing-rakett, sa Muilenburg i intervjuet. 

– Gjør det!

Elon Musk fikk med seg uttalelsene, og i en Twitter-melding svarte Musk simpelthen med ordene «gjør det», som ser ut til å være en direkte utfordring, selv om ordene nok også var delvis humoristisk ment.

Boeing har også tidligere utfordret Musk. I oktober i fjor kom flyprodusenten med lignende, selvsikre uttalelser om deres planer om å være førstemann til den røde planeten. Selskapet har allerede lang fartstid innen romfart og var en av aktørene som utviklet den såkalte Saturn V-raketten som ble brukt i NASAs Apollo-program, som blant annet omfattet den første bemannede reisen til Månen i sin tid.

Boeing jobber også med utviklingen av NASAs nye rakettsystem Space Launch System, som snart skal settes i produksjon og som er ment for nettopp Mars-reiser et stykke inn i fremtiden. 

Hvem som måtte vinne Mars-kappløpet blir dermed spennende å se. SpaceX har allerede kommet et stykke på vei med planene sine om å reise til Mars, som Musk selv redegjorde for i et pressearrangement i september i fjor. SpaceX har også testet sine nye rakettmotorer Raptor, som selskapet vil bruke til Mars-reiser, og den nye Falcon Heavy-raketten blir også en viktig brikke i kappløpet.

Ikke minst har Musk store planer for hvordan det skal bli skikkelig billig å flytte til Mars for å delta i koloniseringen av planeten.

Elon Musk sier han skal laste Falcon Heavy-raketten med en Tesla Roadster »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen