Elon Musk beskylder US Air Force for korrupsjon
Teknofil
(Bilde: Flickr)

Elon Musk beskylder US Air Force for korrupsjon

Tesla- og SpaceX-sjefen krever granskning av 60-milliarderskontrakt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Elon Musk er en mann med mange jern i ilden, men i det siste har han viet mesteparten av sin tid til el-bilmerket Tesla og romtransportselskapet SpaceX.

Twitter torsdag meldte Musk om at SpaceX hadde blitt forbigått i konkurranse om å lande en kontrakt med US Air Force som var verdt minst 10 milliarder dollar (60 mrd. kroner). Han hevder sågar at den ansvarlige for avtalen har blit bestukket av SpaceX' konkurrent United Launch Alliance (ULA).

Vedkommende, som heter Roger Correll, fikk nemlig en lukrativ jobb hos en av ULAs underleverandører etter at avtalen var på plass.

Krever etterforskning

Ifølge Engadget gjelder kontrakten ansvaret for 36 rakettoppskytninger i regi av Det amerikanske luftforsvaret, en oppgave Musk mener at SpaceX var klar for. Imidlertid ble angivelig kontrakten gitt direkte til ULA uten at andre tilbydere fikk mulighet. Musk hevder for øvrig at Correll skal ha kommet til dem og spurt om jobb også.

At Musk påstår at Det amerikanske luftforsvaret er innblandet i korrupsjon er en svært alvorlig anklage, som trolig vil få et etterspill. SpaceX-sjefen oppfordrer til slutt i Twitter-tiraden sin Det amerikanske forsvarsdepartementet å etterforske hva som har skjedd, noe senator John McCain også har bedt om.

Bli med opp i et jagerfly:
Se den utrolige videoen fra cockpiten »

(Kilder: Twitter Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen