Elkjøp med egen karttjeneste

Bruk av personlig GPS i bil er ikke lenger forbeholdt teknologikåte middelaldrende menn. I fjor ble det solgt 130 000 slike enheter, der hovedtyngden nok gikk til nettopp denne gruppen. Dette er omtrent dobbelt så mange som året før. De viktigste årsakene er  lavere pris, bedre utvalg og at flere har fått øynene opp for de mulighetene en GPS gir.

Kraftige kutt
Ifølge Elkjøp har snittprisen for en GPS gått ned med rundt 1000 kroner det siste året. Mens de billigste modellene koster under en 1000-lapp, så er snittprisen på GPS-ene Elkjøp selger på 2000 kroner.

Den store etterspørselen etter GPS har ført til at Elkjøp nå satser sterkere på denne produktgruppen. Elkjøp er allerede markedsledende i alle de nordiske landene, og utvider nå porteføljen med en egen karttjeneste.

I praksis betyr det at du kan kjøpe oppdaterte kart på CD eller minnebrikke, og Elkjøp vil ha kart til TomTom, Mio og Navman. Om kort tid vil de også kunne levere kart til Garmin, heter det i en pressemelding.

Nokia
I tillegg skal du kunne få kart til Nokia-mobiler med innbygget GPS, men her kan Elkjøp møte tøff konkurranse fra Nokia selv, som nylig lanserte versjon 2.0 av sin karttjeneste Nokia Maps, der du kan laste ned kart helt gratis.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen