Nokia Lumia 930 var ikke ventet i butikkene før 10. juli. Takket være en feil hos Elkjøp har noen kunder fått kuttet ventetiden med en uke.
Nokia Lumia 930 var ikke ventet i butikkene før 10. juli. Takket være en feil hos Elkjøp har noen kunder fått kuttet ventetiden med en uke. (Bilde: Nokia)

Elkjøp-tabbe ga rekordtidlig Lumia 930

Egentlig skulle ingen i Norge få telefonen før 10. juli…

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den splitter nye telefonmodellen fra Nokia, Lumia 930, har så vidt blitt sluppet på verdensbasis. I Norge er lanseringsdatoen 10. juli, og forhåndsbestillingene åpnet for en uke siden.

Enkelte kunder som hadde forhåndsbestilt Nokia Lumia 930 hos Elkjøp, har imidlertid mottatt telefonene allerede.

Dermed er plutselig de norske Elkjøp-kundene blant de første i verden til å få teste Nokias siste modell, som blant annet kommer med det oppgraderte operativsystemet Windows 8.1.

Nettstedet Windows Phone Central rapporterer at flere lesere har meldt fra om at de har mottatt Nokia Lumia 930 fra Elkjøp, eller fått beskjed om at den er underveis.

Menneskelig svikt

Elkjøp bekrefter det de kaller en «menneskelig svikt»:

Grunnet en menneskelig feil knyttet til vårt logistikksystem kommer et meget begrenset antall kunder, som forhåndsbestilte Nokia 930 på nett, til å motta telefonen før offisiell slippdato. Disse få er altså så heldige at de nå har sjansen til å bli kjent med telefonen før alle andre. Feilen hos oss er allerede lokalisert og rettet opp, og vi andre får vente til 10. juli med å bli kjent med den nye Nokiaen, skriver kommunikasjonssjef Øystein A. Scmidt i Elkjøp i en e-post til Mobilen.no.

Microsofts nye flaggskip

Nokia Lumia 930 er Microsofts nye 4G-flaggskip, og har en kraftig firekjernet Qualcomm Snapdragon 800 prosessor klokket til 2,2 GHz. Med tanke på hvor lettdrevet Microsofts operativsystem er, skulle det borge for en lynrask mobiltelefon.

Nokia Lumia 930 kommer i mange farger.
Nokia Lumia 930 kommer i mange farger.

Telefonen kommer i en rekke «glade» farger, og har ellers en rekke toppfunksjoner, som et PureView-kamera på 20 megapiksler, med optisk bildestabilisering.

Kameraet har avansert programvare for den som vil drive kreativt etterarbeid av bildene sine. Blant annet har den Nokia Storyteller, Nokia Creative Studio og Nokia Refocus. Fire mikrofoner sørger for at du kan filme med surround-lyd. I tillegg får du Nokias kartløsning Here, som antakelig er den beste navigasjonsløsningen som er laget til mobiltelefoner.

Lumia 930 har 2 GB RAM, og kommer med 32 GB internt lagringsminne, i tillegg til at du får 15 GB gratis lagringsplass på Microsofts skylagringstjeneste OneDrive. Av andre premium-egenskaper tar vi med Super Sensitive Touch, som gjør at du kan betjene telefonen med hansker på, eller med neglene. Den skal også være godt lesbar i sollys, og har et herdet Gorilla-glass med buet kant.

Les mer: Disse mobilene kjøpte vi i juni

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen