iPhone 8 er den Apple-telefonen som selger best hos Elkjøp for tiden.
iPhone 8 er den Apple-telefonen som selger best hos Elkjøp for tiden. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Elkjøp: Den mest populære Apple-telefonen nå er iPhone 8

Selv om Apple selv sier Xr selger best.

– iPhone Xr har vært vår mest populære iPhone samtlige dager siden den ble tilgjengelig, sier Apples markedssjef Greg Joswiak i et intervju med CNET

Uttalelsen kommer etter at Apples kvartalsresultater viste svakere iPhone-salg enn ventet i kvartalet som endte i september, og Wall Street Journal rapporterte nylig at Apple har kuttet produksjonen av alle de tre nye modellene (Xs, Xs Max og Xr) de siste ukene.

Det ble også meldt at selskapet har tatt opp igjen produksjonen av forrigegenerasjonsmodellen iPhone X for å få brukt opp skjermene de allerede har bestilt av Samsung. 

Tidligere rapporter tydet også på at Xr-etterspørselen hadde vært lavere enn Apple hadde håpet, siden hovedprodusenten Foxconn ikke hadde bruk for flere enn 45 av de 60 produksjonslinjene som var satt opp for telefonen. 

Elkjøp: – iPhone 8 selger bedre 

Vi spurte Elkjøp om de hadde lyst til å dele noen tanker om iPhone-salget. Selskapets kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly svarer slik: 

iPhone Xr er ifølge Apple den bestselgende modellen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

– Vi har ennå ikke nye tall å dele rundt salget av Xr. Den mest populære modellen fra Apple hos oss nå er iPhone 8. 

Det i seg selv er kanskje ikke noe godt tegn for Apple, men det skal sies at prisen på iPhone 8 er senket til 6490 kroner i etterkant av lanseringen av årets nye modeller, og det gjør den sannsynligvis mer spiselig enn Xr til 8690,-, Xs til 11390,- og Xs Max til 12 690,-.  

Bergly sa også nylig til oss at det norske markedet har en tendens til å være annerledes enn mange andre steder, og at toppmodellene selger bedre. 

Telias kommunikasjonsrådgiver Ellen Scheen henviser til selskapets topp 10-liste for oktober, men sier novemberoversikten kommer neste uke. 

Huawei P20 Pro var den mestselgende ikke-Apple-telefonen hos Telia i oktober. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

I oktober var iPhone Xs Max på topp, fulgt av lillebror Xs og iPhone 8. Huawei P20 Pro var nummer fire og Samsung Galaxy S9 nummer fem.

iPhone Xr ble ikke sluppet for salg før i slutten av oktober, og rakk dermed ikke å komme med på lista.

Det gjorde derimot Huawei Mate 20 Pro, selv om også den bare var i salg en liten uke før måneden var over. Telefonen vi kalte «mobilen med absolutt alt» rakk å karre seg opp på en niendeplass hos Telia. 

– Best for flest 

Xr er altså den billigste av de nye iPhone-modellene, og også den beste for de fleste, slik vi konkluderte i vår test

Det som hovedsaklig skiller Xr fra toppmodellene Xs og Xs Max er at den har en lavere oppløst LCD-skjerm fremfor OLED, noe som blant annet gjør at de sorte rammene rundt skjermen er noe større.

Den har også bare ett kamera bak, noe som gjør at du ikke får telezoomen de andre har. Størrelsen på skjermen er 6,1 tommer, som plasserer den omtrent midt mellom de to øvrige. 

– Alt i alt er iPhone Xr en soleklar anbefaling for alle som vil ha en splitter ny iPhone uten å tømme banken, skrev vår tester Niklas Plikk

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen