Elkjøp-ansatte ved lageret er i streik, og det kan bli sympatistreik blant de butikkansatte.
Elkjøp-ansatte ved lageret er i streik, og det kan bli sympatistreik blant de butikkansatte. (Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix)

Elkjøp-ansatte er i streik


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ansatte ved Elkjøps lager i Akershus har gått ut i streik for å få tariffavtale med NTF. Det kan også bli aktuelt med sympatistreik blant butikkansatte.

De ansatte ved Elkjøps lager i Lørenskog i Akershus er medlemmer i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), som møtte Elkjøp til meklingsmøte hos Riksmekleren fredag morgen. Partene kom imidlertid ikke til enighet, og alle de 43 ansatte på lageret gikk ut i streik fra klokka 14 fredag, ifølge Fri Fagbevegelse.

Strid om avtale 

Striden står om de ansatte hører inn under en avtale for transportører eller for et grossistlager.

Forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen i NTF sa tidligere i uka at avtalen ville føre til at de som tjener dårligst i dag, vil gå opp fra drøyt 150 til nesten 220 kroner timen i lønn.

– Det er en skam og burde være flaut for en så stor aktør som Elkjøp at de driver med betydelig underbetaling av sine ansatte, sa han.

Elkjøp avviser imidlertid de ansattes krav om å få lønn etter grossistavtalen.

– Hvis man hadde gått med på transportarbeidernes krav om å undertegne grossist-overenskomsten, hadde utkjøring av disse varene blitt 60 prosent dyrere enn i dag. Det ville satt bedriften i fare, sier HR-ansvarlig Stein Riibe i Elkjøp Distribusjon.

Også de butikkansatte kan bli tatt ut i streik. Torsdag varslet Handel og Kontor at det er aktuelt å ta ut medlemmer i sympatistreik til støtte for lagerarbeiderne.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen