Elizabeth ærer Apple

MP3-spillere gjemmer seg i lommen til flere og flere nordmenn. Gjennom år 2005 vet vi at musikkspillerne for alvor har begynt å havne i mobiltelefonen, og vi forventer ikke noe annet enn økning i utbredelsen også i 2006.

Har man ikke en tilfredsstillende MP3-spiller på mobiltelefonen, er for eksempel Apples legendariske iPod-produkter gode løsninger. En lang rekke andre produsenter har måttet vifte med det hvite flagget for Apple med sine såkalte iPod-knusere, uten at de lyktes det grann med denne knusingen.

Grunnene til iPod-suksessen er mange. Apples iPod-er regnes som bunnsolide produkter, og ekstrautstyr mangler det heller ikke på. Men først og fremst er designen elsket av mange.

Dronningen hedrer iPod
Nå har også Dronning Elizabeth av England erkjent sin teft for Apples iPod-produkter. Apples sjefsdesigner, Jonathan Ive, ble nemlig nevnt i Dronningens æresliste, for sine prestasjoner i industridesign. Grunnen skal hovedsaklig være sitt arbeid med musikkspillerene til Apple, nemlig iPod-seriene, men også for sitt øvrige designerarbeid i Apple.

Ive ble født i London for 38 år siden, og begynte i Apple i år 1992. Han ble leder for Apples designavdeling i 1996, og var altså i lederstolen for design gjennom en fremgangsrik tid for Apple.

På neste side ser vi litt nærmere på noen av designperlene fra Apples iPod-varianter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen