Eliten samles

Øystein Aspøy (midten) og Stian Jarness (høyre) har overklokket sammen før.
Øystein Aspøy (midten) og Stian Jarness (høyre) har overklokket sammen før.

Helgen den 22. til 24. August samles eliten av europeiske dataentusiaster seg i Amsterdam, Nederland. I messehallen "Westergasfabriek" skal EM i overklokking avholdes, arrangert av hovedkortgiganten MSI. I løpet av to lange dager skal det klokkes fletta av utstyr til flere titalls tusen kroner.

I mai pågikk de innledende rundene her til lands. Etter en 22 dager lang kamp, stakk til slutt Øystein Aspøy og Stian Jarness av med seieren.

– Oi dette må jeg si var uventet, dette var en positiv overraskelse var reaksjonen til Aspøy og Jarness når de fikk nyheten.

I Amsterdam vil de totalt 19 lagene få utdelt de samme komponentene. I forkant av stevnet har også deltagerne fått tilsendt et ekstra hovedkort og skjermkort for å trene på. Om de ønsker, kan de modifisere kortene og ta de med til Amsterdam. Lørdag 23. August vil bli brukt til øving og finjusteringer, før finales sparkes i gang søndag kl. 10:00. Da har Øystein og Stian fem timer på seg før det endelige resultatet skal leveres.

Hvilken metodikk som brukes for å kjøle ned utstyret er helt opp til deltagerne seg i mellom. Hvem som til slutt scorer høyest regnes ut av dommerpanelet basert på en formel i forhold til et uklokket oppsett. Det vil bli konkurrert i følgende grener:

  • Superpi Mod 1.5
  • Cinebench CPU x test
  • Overraskelse – offentliggjøres når stevet begynner

Øystein og Stian vil ikke røpe for mye om planene som er lagt, men strategien har de klar:

– Vi vil dele komponentene oss i mellom, så kan Stian konsentrere seg om det han er best på, og jeg om de delene jeg har mest erfaring med forteller Aspøy.

Jarness fortsetter: - Forhåpentligvis er vi bedre på tweaking av delene enn noen av de andre lagene, og vi har troen på at våre største muligheter ligger nettopp der.

MSI har opprettet et eget nettsted for konkurransen, som du finner her. Hardware.no vil selvsagt være på plass i Amsterdam, for å gi det daglige oppdateringer om hva som skjer. Følg med!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen