Test

Eleven Pieces Of A Broken Heart

Sjangerskiftet har nok lønnet seg for bandet, som absolutt behersker kunsten å skape vakre stemninger uavhengig av tid og rom. På "Eleven Pieces Of A Broken Heart" er de fortsatt kledelig innadvendte, men desto mer elegante og grasiøse.

Harmonisk landskap

Popface er bandet som for lengst hadde forlatt shoegazersjangeren da den endelig var kommet tilbake i nyhetsbildet, mye takket være fremgangsrike Emil Nikolaisen og hans støyende og vakre Serena-Maneesh. Ganske ironisk med tanke på at dette var en sjanger Popface frontet i mer enn ti år med mer eller mindre hell. Nå har Stavanger-bandet tatt skrittet over i noe helt annet, de har nemlig beveget seg inn i et mer harmonisk og delikat lydlandskap.

Elleve år etter debutskiva "Buck" kom har Popface begynt å spasere i et nytt territorium. Nå kan man ikke lenger trekke fram de sedvanlige bandene de tidligere ble sammenlignet med. For My Bloody Valentine og Dinosaur Jr bor ikke lenger i samme gate som Popface.

Grasiøse småtrinn

Popface har for all del ikke tatt et heftig inntog i sin nye sjanger - her er det snarere snakk om elegante og grasiøse småtrinn. "Eleven Pieces Of A Broken Heart" viser bandet fra en mer moden og ja, nesten voksen side, men heldigvis er det fortsatt gitarene som leder an i lydlandskapet, der vakre, triste og skjøre poplåter manes frem. "In The Night" er for eksempel et godt eksempel på at sjangerskifte var lurt, en nydelig poplåt som drives av den gode følelsen som preger "Eleven Pieces Of A Broken Heart". Vokalist Frode Johannesen må ta mye av æren for suksessen.

Konklusjon

Kanskje hadde musikken mer brodd da bandet støyet på sitt beste, men likevel er den delikate stemningen på deres siste utgivelse å foretrekke. Stemninger er stikkordet på "Eleven Pieces Of A Broken Heart". Men selv om de er mange og vakre, er det tidvis krevende å fordype seg i det atmosfæriske landskapet. Muligens er Popface fortsatt litt innadvendte, men likevel, kanskje er det de hemmelighetsfulle øyeblikkene som gjør det hele så tiltrekkende. For Popface anno 2006 er umiskjennelig vakkert - den skjøre tristessen har endelig funnet sitt hjem.

Popface Eleven Pieces of a Broken Heart   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen