Denne andreklassingen er hindret fra å være fysisk tilstede på skolen, men er likevel på plass takket være en robot.
Teknofil
Denne andreklassingen er hindret fra å være fysisk tilstede på skolen, men er likevel på plass takket være en robot. (Bilde: David Duprey / AP)

Elev går på skolen via en robot

Den beste måten å surfe gjennom utdannelsen på?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er mandag morgen, det er kullsvart og det er kaldt. Tenk om du ikke behøvde å stå opp for å gå på skolen, men i stedet fyre opp den bærbare PC-en for å gå på skolen via en robot?

Dette er faktisk fullt mulig, noe denne saken fra USA viser. Det er imidlertid andre grunner enn ren latskap som hindrer andreklassingen Devon Carrow fra å gå på skolen i staten New York.

Som en telekonferanse

På grunn av noen alvorlige allergier, kan ikke Carrow delta fysisk tilstede i undervisningen. Han har derimot fått en annen måte å omgå sine klassekamerater på – via en 1,2 meter høye robot fra selskapet VGo Communications.

Carrow styrer roboten fra hjemmet sitt, og den lar ham delta i undervisningen, snakke med andre, gå rundt omkring og så videre. Roboten har et hode med en skjerm, som viser Carrow omtrent som i en gjennomsnittlig Skype-samtale. Mikrofoner og høyttalere sørger videre for å at kommunikasjonen går i boks.

Behandles som andre

Rektor Kathleen Brachmann ved barneskolen var visstnok skeptisk overfor roboten, fordi hun fryktet at den ville ta oppmerksomheten til de andre elevene bort fra undervisningen. Frykten viste seg heldigvis å være ubegrunnet:

– Jeg lurte på hvordan de små barna ville reagere. Men jeg tror barn er så teknologisk anlagt at de aksepterer dette lettere enn voksne, sier hun til Yahoo! News.

Carrow blir med andre ord behandlet likt som alle andre, og må også levere hjemmeleksene. De håpefulle leksehaterne må nok dessverre seg seg skuffet på akkurat dette feltet.

Smart robot

Den 8 kg tunge roboten har en rekke sikkerhetstiltak for å skåne de små medelevene til Carrow. Den kan blant annet oppdage trappetrinn og andre hindringer, som for eksempel en elev som har bøyd seg ned for å knyte skolissene.

Du lurer sikkert også på hvordan Carrow kan rekke opp hånda med den armløse roboten. Det enkle er ofte det beste, og Carrow skrur bare på et lys på roboten når han lurer på noe eller vil svare på lærerens spørsmål.

Er du ikke bare lei av lekser, men av å pusse vinduer også?
Denne roboten vasker nemlig vinduene for deg »

(Kilder: Yahoo! News via DVICE)

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen