Test

Elephant9 - Dodovoodoo

Når Elephant9 endelig slipper sin første plate er det vanskelig å ikke ha store forventninger. Det er nesten overflødig å trekke frem merittlisten til besetningsmedlemmene Ståle Storløkken, Nikolai Eilertsen og Torstein Loftshus. Men jeg må i alle fall nevne tre av de viktigste bandene de tre har satt navnet sitt på; Big Bang, Supersilent og Shining. Er det lov å håpe på litt svart magi?

Reisende i svart magi.
Reisende i svart magi.

Voodoo til folket

"DodoVooDoo" dreier seg om elektronisk jazzrock, stilen som i sin tid ble perfeksjonert av Miles Davis og Joe Zawinul. Man trenger masse rhodes, Hammondorgel og synth, samt et tett og fyrrig komp. Og hvis det er noen i Norge som er skikket til å følge i kjempenes fotspor så er det antageligvis de tre herrene Storløkken, Eilertsen og Loftshus. Riktignok er de bare tre og har ingen vokalist fremfor seg, men det virker ikke å legge noen demper på temperaturen i dette tilfellet.

For Elephant9 innfrir fra første sekund. Med et ufortrødent samspill mellom Eilertsens distinkte bass, superhelt-trommegroover og skitne funk-tangenter er Elephant9 som en eksplosjon av lyd. Dynamikken er til å ta og føle på og partiene såpass variert i lydnivå at du løper febrilsk til og fra volumknappen din. Gjennom supersoniske synthlyder, drivende backbeats og en god miks mellom de røffe og det søtladede blir albumet aldri enerverende på sin safari mettet med attraksjoner og referanser.

Flust med høydepunkter

Man kan høre mye av den nylig avdøde stilskaperen Joe Zawinul igjen i Ståle Storløkkens gnistrende fraser. I tillegg har Elephant9 to Zawinul-låter på menyen. "Doctor Honoris Causa" er det råeste og mest episke kapitlet på hele platen. Men også de egne låtene til Elephant9 funker fint, med Storløkkens nydelige "Hymne" som et høydepunkt, der utsøkt ro og en fin komposisjon skaper et hvileskjær på en ellers røff reise.

Over 30 år har gått siden jazzrocken eskalerte og man kan selvsagt diskutere om dette er ny musikk eller ikke, men jeg skal nøye meg med å fastslå at det låter som en fuktig fest der jazzen og rocken møtes og blir enige seg i mellom. For å toppe det hele har superdesigneren Kim Hiorthøy laget et psykedelisk og farvesprakende cover som passer utmerket til innholdet.

Konklusjon

Tøff lyd og sprø låter i en hardtsvingende kombinasjon er alt du trenger for en skikkelig odyssé inn i jazzrock-riket. Sett deg til rette med de tre eminente musikerne, kjør i vei. Gjerne med plata på repeat!

Elephant9 DodoVoodoo   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen