Elektronisk papir på vei

Fujitsu annonserte for kort tid siden at de har utviklet det som skal være verdens første bøybare, elektroniske papir med bildehukommelsesfunksjon og som er basert på filmsubstrater. Elektronisk papir har de samme egenskapene som vanlig papir, og er både tynt, lett og fleksibelt.

Papiret fra Fujitsu er i stand å vise livaktige fargebilder, som ikke blir påvirket selv om det blir bøyd eller trykket på. En av de store fordelene med papiret er at det kan vise det samme bildet kontinuerlig uten bruk av strøm, og kun er avhengig av elektrisitet ved selve byttingen av bilder.

Siden papiret er bøyelig er det ideelt til å vise annonser eller reklame på en krummet overflate, som for eksempel en stolpe. Informasjonen kan oppdateres basert på klokkeslett, noe som vil føre til en mer effektiv måte å reklamere eller annonsere på ved offentlige steder.

Papiret er produsert med tre visningslag, rød, blå og grønn. I følge Fujitsu vil fargene være like livaktige og rike uansett om skjermen er bøyd eller ikke. Det kreves heller ikke repeterende data for å oppdatere bildet, noe som gjør at såkalt flimring ikke vil finne sted.

Kan forandre hverdagen vår
Bruksområdene for et slikt papir er uendelige. Noen eksempler er elektroniske hyllemerker, restaurantmenyer, togruter og brukermanualer. Kort fortalt kan vi se for oss at alt vi bruker papir til i dag, kan byttes ut med elektronisk papir, som både vil være enklere og mer effektivt i bruk.

Papiret kan også tenkes å kombineres med for eksempel en mobiltelefon. Tekst og bilder fra telefonen kan trådløst overføres til større skjermer basert på elektronisk papir, slik at det skal bli lettere å se og lese.

Fujitsu vil nå gjennomføre diverse tester av det elektroniske papiret, og målet er kommersialisering innen april 2006 til mars 2007. Papiret vil bli vist frem 14. og 15. juli i Tokyo i forbindelse med Fujitsu Forum 2005.

(Kilder: MobileMag, Fujitsu, Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen