TEST: Elektronisk golden retriever
Test

Elektronisk golden retriever

Denne testen er utført av vår samarbeidspartner ITpro.

Vmigo er siste nytt innen underholdning og fitness og kan by på både skritteller og multiplayer-funksjonalitet.

Ettersom at Vmigo er et produkt rettet mot yngre borgere, mener vi at nettopp denne gruppen bør rådspørres og vi ønsker å takke Isabell og Marius Rødland for flittig bistand i denne testen.


Design og konstruksjon
Vmigo Golden Retriever er i grunnen en todelt spillkonsoll hvor du har en portabel enhet på størrelse med en mobiltelefon og er utstyrt med et monokromt display, en navigeringstast og to handlingstaster.

På siden av denne portable enheten vil du finne en hjelpetast og på undersiden finner du kontakter for tilkopling til dokking enhet.

Dokking enheten koples opp mot et valgfritt AV-apparat (TV, projektor eller liknende) og tillater deg da å kontrollere hunden din mot en større skjerm med farger og enda flere aktiviteter for hunden din.

Dessverre går også denne dokkingenheten på batteri, og selv om det finnes fordeler for dette alternativet også hadde vi likt å se den gå på vekselstrømsadapter.

Dette kan kjøpes separat og koples til dokkingenheten. En annen ting vi hadde likt er en lengre kabel til håndkontrolleren som er integrert i dokkingsenheten. Denne er om lag 1 meter lang og er dermed noe i det korteste laget.

Oppsett
Vmigo er, som svært mange andre barnetilpassede produkter, særdeles enkel å klargjøre før bruk. Alt som må gjøres er å sette i batterier i de to konsollene og gi deg selv og hunden din et navn, og du er i grunnen klar til å starte spillet.

Dersom du ønsker å kople dokkingenheten til et større display er dette gjort ved å bruke to komposittkabler og kople til den portable spillkonsollen. 

Les mer om TV-kontakter og tilkoblinger her.


Funksjoner
Nå er dette et elektronisk kjæledyr i lommeformat som ikke er ment for å ha særlig mange funksjoner, men likevel kan denne skapningen by på underholdning i både lomme- og TV-format. Du kan underholde langt flere enn deg selv dersom du ønsker å gå sammen med en annen om oppdragelsen av familiens nye kjæledyr.

Dersom du tar med deg Vmigo-spillet utenfor huset, vil dette være den perfekte måte å skaffe deg kjæledyrpoeng til hunden og mosjon til deg selv.

Vmigo er nemlig utstyrt med skritteller som gir deg en ganske eksakt oversikt over hvor mange skritt du har gått siden du tok med deg din Vmigo. Du kan dessuten dele hundebilder, leker og spille flere spill dersom du møter andre med en Vmigo.

Undertegnede skal mer enn innrømme at skrittelleren virkelig falt i smak, og gjorde spillet mye mer rettet mot eldre personer eller ansvarsfulle barn, knyttet opp mot nettopp trimming av både eier og hund.

Spill
Vmigo er et tidkrevende spill hvor du skal oppdra en valp til den blir en voksen hund.

På veien må du samle kjæledyrspoeng (i spillet kalt KP) for å kjøpe mat og drikke, klær, renhold, vaksiner, leker og for å lære hunden nye triks. Er du riktig så snill og flink med hunden, vil du med tiden kunne ta den med på sirkus for å vise frem triksene du har lært den.

For å samle kjæledyrspoeng må hunden din være frisk og opplagt. Deretter går du ut i byen og grave etter skatter og kjæledyrspoeng. Du kan også skaffe kjæledyrspoeng når hunden sover ved hjelp av dens drømmer. 

Her får du valget mellom 4 forskjellige minispill som virkelig hjelper deg med oppsamlingen av kjæledyrspoeng. En annen fordel ved å gjøre det på denne måten er at hunden blir uthvilt mens du samler poeng.

For å holde hunden din i god form og for å gjøre den glad må hunden din sove, spise, holdes ren og tidvis gå til dyrlegen for å vaksineres eller helbredes. Merk deg det at dersom du graver mye etter skatter og KP blir hunden din fort syk og må til dyrlegen for å helbredes. 

Du bør også huske på å gi hunden din mat og drikke litt ofte, ellers blir den syk og lei seg. Du bør gi den mat og drikke omtrent hver halvtime, men den trenger ikke så mye søvn.

Konklusjon
Vmigo er nok et kjæledyr som vil glede de yngste i huset aller mest, selv om eldre mer enn gjerne kan bidra med sitt i oppdragelsen og matingen.

Dette er ikke ett produkt som klarer å danke ut de originale, firbeinte, pelskledde kjæledyrene helt ennå, men vil på mange måter kunne virke som en pekepinn på hva som kreves for å ha en egen hund.

Dessverre følger det ikke med vekselstrømsadapter til dokking enheten og du har heller ingen utvidede funksjoner utover det å faktisk kunne kople spillkonsollen sammen med dokkingsenheten. Dette til tross, du får ganske mye julepresang til deg selv eller de små for denne prisen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen