Elektronisk blekk

Den første digitale pennen fra Hitachi Maxell som kunne konvertere håndskrevne bokstaver til digital data så dagens lys for omtrent ett år siden. Nå kommer oppdateringen i form av DP-201. Den nye modellen er krympet til å bli 15 prosent mindre og 20 prosent lettere enn sin storebror.

Pennen fungerer på lik linje med flere andre digitale penner ved at en optisk sensor detekterer hvor du trekker linjer på et spesielt papir. Alt du skriver blir lagret på pennen, noe som gjør at du kan bruke den til å for eksempel ta notater på en forelesning, eller på et møte.

I tillegg til vanlig håndskrift kan pennen også konvertere illustrasjoner og tegninger uten store vanskeligheter. DP-201 er utstyrt med både USB og blåtann slik at den kan overføre data til en PC eller et mobilt produkt. Her er det med andre ord unødvendig å knote med de små mobiltastene hver gang du skal skrive en lengre e-post.

USB-grensesnittet fungerer også som en batterilader. Dette gjør at du kan overføre data som er lagret på pennen samtidig som du lader den.

DP-201 veier 30 gram og har dimensjonene 157 x 21 x 18 mm. Om du skriver kontinuerlig varer batteriet i om lag to timer, mens standby-tiden er litt over ti timer. Pennen skal gjøres tilgjengelig for salg innen kort tid.

(Kilder: MobileMag, UberGizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen