Elektronikken blir grønnere

I dagens moderne hjem fylles det opp med elektroniske produkter, og det er vel ikke helt uvanlig at man finner opptil flere flatskjermer under samme tak. Utviklingen på elektroniske apparater stormer videre, og industrien fokuserer stadig mer på fremtiden – i dobbelt forstand.

Med en jordklode som har voksende feber, er det essensielt at alle er med og drar i samme retning, for at temperaturen skal gå ned. Under både årets IFA- og IBC-messe har den globale oppvarmingen fått stor oppmerksomhet.

Halvering
Når vi anskaffer oss statig flere elektroniske apparater i heimen, øker også behovet for mer strøm. På samtlige flatskjermstander under årets IFA-messe var en ”grønnere” del representert. Her kunne man se noen av fjorårets modeller bruke dobbelt så mye strøm som årets grønnere versjoner.

Den nye LED-bakgrunnsbelysningen reduseres strømforbruket på flatskjermer med oppil 40-50 prosent, som for eksempel det nye flaggskipet fra Philips. Ved mørke bilder blir forskjellen på strømforbruket størst, mens et helt hvitt bilde ikke utgjør noen stor differanse. Men i snitt blir altså forbruket betraktelig redusert.Også dekodere

Motorola er en av produsentene under den pågående IBC-messen som også har bidratt med mer miljøvennlige apparater. Vi tok en nærmere titt på deres kommende dekoder, som har fått skjerpet oppmerksomhet på strømtrekk. Ifølge Motorolas personell på messen, bruker deres nåværende modeller rundt 20-30 watt ved normalt bruk.

Den nye modellen klarer å gjøre en tilsvarende jobb, men med en langt mer beskjeden strømmengde. Strømmåleren som stod ved siden av apparatet, pendlet mellom 2,8 og 14,2 watt under den tiden vi oppholdt oss på standen.Grønnere fjernkontroll

I tillegg til å ha gjort sine dekodere grønnere, hadde også Motorola gått lås på en fjernkontroll. Med en ny type celler kunne fjernkontrollen vi fikk se ved hjelp av 30 sekunder med ladning fra en USB-ledning, gi deg hele to uker med bruk.

Nå er vel kanskje ikke fjernkontrollen den største miljøsynderen i huset, men vil uansett være med å bedre sluttresultatet. Så i fremtiden kan du kanskje benytte dine nye elektriske produkter med grønnere fingre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen