Media Markt vraker Norge

Teknofil Elektrokjede vraker Norge

(Bilde: Heidas, CC-ShareAlike)

Media Markt vraker Norge

Europas største forhandler innen forbrukerelektronikk vil ikke satse her på berget.

Etter tre år med planlegging velger den tyske elektronikkjeden Media Markt å droppe målsettingen om å innta det norske markedet. Media Markt er Europas største forhandler innen forbrukerelektronikk og har filialer i en rekke land – deriblant hos våre naboer i Sverige.

Alle forholdene var lagt til rette for at kjeden skulle bygge og lansere de første av i alt 20 enorme varehusene i Norge. Disse skulle være større enn de aller største butikkene til hovedkonkurrenten Elkjøp. Dette kommer frem på Dagens ITs nettsider.

Likevel: I forrige uke besluttet ledelsen å skrinlegge ambisjonene for Norge etter en lang intern debatt som har pågått siden i fjor. Norgesplanene til Media Markt har vært kjent siden mars 2011 og de første varehusene skulle etter planen dukke opp allerede til høsten.

Nå vil konsernledelsen isteden fokusere på sine nyetableringer i markeder med større vekst, som i Russland, Tyrkia og Kina.

Visste at det ville bli tøft

– Det er naturligvis trist for oss som har jobbet hardt med den planlagte lanseringen at den nå blir lagt på is, sier Mikael Hagman til Dagens IT. Han er Media Markts sjef ved det nordiske hovedkontoret utenfor Stockholm, og har hatt ansvaret for satsningen i Norge.

– Vi visste at en lansering i Norge ville bli tøff. Men jeg vil understreke at den tøffe konkurransesituasjonen har vært kjent fra dag én og derved ikke er del av beslutningen. Det er helt og holdent faktorer utenfor Norden som ligger bak.

Ledelsen i Media Markt og moderselskapet Media-Saturn utelukker imidlertid ikke at det kan bli aktuelt å satse på Norge på et senere tidspunkt. Dette vil likevel ikke skje med det aller første, og tidligst etter fire til fem år.

Les også: Slik ser hovedkvarterene til gigantene ut

(Kilde: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen