Elektrofil inntar Spektrum

<em>Utstillere på rekke og rad</em>
Utstillere på rekke og rad

Elektrofil er en messe som arrangeres av elektronikkjeden Expert. Messen samler omtrent 90 ulike leverandører som Expert benytter og samler dem under ett tak.

Første delen av messen er reservert Experts egne ansatte, slik at de skal kunne oppdatere seg på nyheter i markedet. Til helgen braker det løs med åpne dører for alle. Lørdag er messen åpen for publikum fra klokken 10-17 og søndag fra kl 12-18.


I fjor var flatskjermer i fokus på Elektrofil. Denne trenden bare fortsetter i år, men nå er det Full HD som henger høyest. Liker du store TV-er med god oppløsning vil du nok finne mange spennende produkter på Elektrofil.

Blant annet viser Samsung frem en 102-tommers plasma, godt plassert i sin egen lille kinosal. Men Samsung er på ingen måter alene om å vise frem store TV-er, vi ramlet over både Sony, Grundig og LG på vei gjennom lokalene.


<em>102-tommers fra Samsung</em>
102-tommers fra Samsung

Samsung stiller også med rimeligere produkter. Her er alt fra mobiltelefoner og MP3-spillere til kjøleskap og støvsugere. Skulle det kanskje være en posefri variant med fjernkontroll til å støvsuge bak PC-en? Hvis man liker hvitevarer (Finnes det noen som liker sånt? Red. anm.) er det også en rekke kjøleskap, stekeovner, kaffemaskiner, støvsugere og annet snask på plass.

Mobiltelefoner er heller ikke glemt. Nokia, Sony Ericcson, LG og Samsung viser alle frem sine nye modeller. Det samme gjelder fotoutstyr. Olympus, Canon, Nikon og Samsung er på pletten med kompakte modeller så vell som mer avanserte hus og optikk.

Microsoft er naturlig nok også på plass for å fortelle om Windows Vista. En rekke maskiner med Vista er satt opp slik at man kan teste ut litt selv.


<em>Her kan du teste Windows Vista</em>
Her kan du teste Windows Vista

Til vår store overraskelse fant vi også AMD på årets Elektrofil. AMD kunne fortelle oss om hva som egentlig er konseptet med AMD Live. Hele basisen er et sett programvare som kan lastes ned fra AMDlive.com. Deretter kan man koble seg til enheten som har programvaren installert. Med denne løsningen er det faktisk mulig å se film på mobiltelefonen mens filmene ligger lagret på maskinen hjemme. Det at en enhet er AMD Live-sertifisert betyr strengt tatt ikke mer enn at man skal være sikret en god opplevelse takket være kraftig maskinvare.

Ellers finner du D-Link, Jensen, Logitech, Apple og Creative på plass. En del spennende produkter finner du blant disse, men kanskje ikke de helt store nyhetene. Apple har for øvrig Apple TV på plass, men pressen fikk dessverre ikke se på denne grunnet en egen lansering om en uke.

Spillrommet på 300 kvadratmeter er stappfullt av Playstation 3, Xbox 360 og Wii. Spesielt Playstation 3 og Wii hadde fått god plass. Sony har fått ordnet sitt eget rom med et 30-talls maskiner for bruk av publikum. Hvis du foretrekker Xbox 360, så står flesteparten hos disse på Microsofts stand.


<em>Wii-maskiner på rekke og rad</em>
Wii-maskiner på rekke og rad

Sjekk ut Elektrofils hjemmeside her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen